Μπισκότα βρώμης με σοκολάτα και σταφίδα

    0
    282

    Μπισκότα βρώμης με σοκολάτα και σταφίδα . Μάθετε πώς να φτιάχνετε μπισκότα βρώμης από την αρχή! Είναι εύκολο να γίνουν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο κομματάκια σοκολάτας, σταφίδες ή και χωρίς και τα δύο. Απαλά κέντρα, τραγανές άκρες και μαστιχωτή υφή που συναρπάζει. Είναι τα αγαπημένα μιας οικογένειας . Φάτε τα είτε ζεστά και φρέσκα είτε ετοιμάστε τα από πριν.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Ταλιατέλες με γαρίδες

    Μερίδες: 16 μπισκότα

    Θερμίδες: 193 kcal Υδατάνθρακες: 27 γρ Πρωτεΐνη: γρ Λίπη: γρ Κορεσμένα λιπαρά: γρ Χοληστερόλη: 27 mg Νάτριο: 80 mg Κάλιο: 114 mg Φυτικές ίνες: γρ Ζάχαρη: 12 γρ Βιταμίνη Α: 194 IU Βιταμίνη C: mg Ασβέστιο: 18 mg Σίδηρος: mg

    Συστατικά

    1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λιωμένο με κουτάλια και ισοπεδωμένο

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

    ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

    ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

    ¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

    ½ φλιτζάνι συσκευασμένη ανοιχτή ή σκούρα καστανή ζάχαρη

    1 μεγάλο αυγό

    1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

    1 ¼ φλιτζάνι παλιομοδίτικη τυλιγμένη βρώμη

    ½ φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας

    ½ φλιτζάνι σταφίδες

     

    Εκτέλεση

    Σε ένα μεσαίο μπολ , ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και αφήστε το στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για περίπου 2-3 ​​λεπτά.

    Βούτυρο και ζάχαρη κολλημένα μαζί σε ένα μπολ

    Στη συνέχεια, προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    Προσθέστε το μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί.

    Το αλεύρι ανακατεύεται στη βρεγμένη βάση ζύμης

    Ανακατεύουμε τη βρώμη μέχρι να ενωθούν. Στη συνέχεια, προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και τις σταφίδες και ανακατέψτε μέχρι να μοιραστούν καλά.

    Mixed cookie dough in a mixing bowl

    Καλύψτε και κρυώστε για 1 ώρα.

    Παίρνουμε ίσες μπάλες από ζύμη μπισκότων,…

    Τρίψτε την παγωμένη ζύμη μπισκότων με μια σέσουλα παγωτού

    φτιάξτε μπαλάκια,…

    τοποθετήστε στα ταψί που έχετε ετοιμάσει και ισιώστε ελαφρά με τα δάχτυλά σας. Στη συνέχεια ψήστε.

    Ισιώνοντας μπαλάκια ζύμης μπισκότων σε ένα ταψί

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ;

    Τα μασώμενα μπισκότα βρώμης που παρασκευάζονται από παγωμένη ζύμη μπισκότων συνήθως δεν απλώνονται πολύ κατά το ψήσιμο λόγω της αυξημένης ποσότητας συστατικών που απορροφούν υγρά που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα μπισκότα. Το αλεύρι και το πλιγούρι απορροφούν το υγρό. Επομένως, τα μπισκότα απλώνονται λιγότερο από τα κανονικά μπισκότα χωρίς πλιγούρι βρώμης. Τα μπισκότα βρώμης μου δεν απλώνονται τόσο πολύ για αυτόν τον λόγο. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τα ισιώσετε πριν τα ψήσετε.

    Ωστόσο, εάν θέλετε να απλωθούν περισσότερο και θέλετε ένα πιο επίπεδο και λεπτότερο μπισκότο, απλώς παραλείψτε τη διαδικασία ψύξης. Σε αυτή την περίπτωση, το αλεύρι και το πλιγούρι δεν έχουν χρόνο να απορροφήσουν τόσο πολύ το υγρό. Η μη παγωμένη ζύμη μπισκότων βρώμης είναι κολλώδης και απλώνεται περισσότερο κατά το ψήσιμο. Αφού φτιάξετε τη ζύμη, βγάζετε μπαλάκια ζύμης σε ένα ταψί χωρίς να πλατύνουν και ψήνετε.

    Αλλά να γνωρίζετε ότι δεν αλλάζει μόνο η υφή αλλά και η γεύση, αν παραλείψετε την ψύξη.

    Ακολουθεί μια παράπλευρη σύγκριση των αποτελεσμάτων ψησίματος της παγωμένης και της μη παγωμένης ζύμης μπισκότων:

    Side-by-side comparison of two cookies. Left was chilled and right wasn't.

    Καλό να γνωρίζετε

    • Η μη παγωμένη ζύμη οδηγεί σε πιο λεπτά μπισκότα με πιο καφέ και πιο τραγανές άκρες και η γεύση είναι πιο γλυκιά. Συνιστώ να αυξήσετε το αλάτι σε ½ κουταλάκι του γλυκού σε αυτή την περίπτωση.
    • Η παγωμένη ζύμη οδηγεί σε παχύτερα μπισκότα με καλά ισορροπημένες γεύσεις. Όσο πιο πολύ τα ισιώνετε, τόσο πιο λεπτά βγαίνουν, όμως.
    • Και τα δύο είναι μαλακά και μασώμενα.

      ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ

      ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
      Μπουτάκια κοτόπουλου στη φριτέζα αέρος
      • Ετοιμάζουμε τη ζύμη έως και 2 μέρες πριν και την αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο. Αφήστε το να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 20-30 λεπτά μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη με κουταλιές.
      • Φτιάχνουμε τη ζύμη όπως περιγράφεται και αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα. Στη συνέχεια, κόψτε τις μπάλες από τη ζύμη μπισκότων, τυλίξτε τις και ισιώστε τις και μεταφέρετε σε σακούλες κατάψυξης και καταψύξτε για έως και 3 μήνες. Ξεπαγώστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες πριν τα ψήσετε ή ξεπαγώστε στο ψυγείο όλη τη νύχτα και μετά αφήστε τα να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά πριν τα ψήσετε.
      • Τυλίξτε τα ψημένα και παγωμένα μπισκότα σε πλαστική μεμβράνη, τοποθετήστε τα σε σακούλες κατάψυξης και καταψύξτε για έως και 3 μήνες. Αφήστε να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες.

      🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

      ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

      Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από : https://www.alsothecrumbsplease.com/

       

      * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !