Σουδάκια κρέμας σοκολάτας με γέμιση σοκολάτας και λαχταριστή ganache. Μάθετε πώς να φτιάχνετε σφολιάτες κρέμας από την αρχή! Αυτές οι σφολιάτες κρέμας σοκολάτας αποτελούνται από ελαφριά και αέρινη ζύμη choux, γεμάτη με κρεμώδη γέμιση σοκολάτας και λαχταριστή ganache σοκολάτας.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CHOUX PASTRY;
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Η ζύμη Choux, γνωστή και ως pate à choux, είναι μια ζύμη ζαχαροπλαστικής που συνήθως παρασκευάζεται με νερό, βούτυρο, αλεύρι, αυγά, ζάχαρη και αλάτι. Είναι μια ζύμη υψηλής υγρασίας με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλεύρι. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, η υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία στη ζύμη δημιουργεί ατμό και εξατμίζεται, με αποτέλεσμα να φουσκώσει η ζύμη. Η ζύμη Choux χρησιμοποιείται επίσης για προφιτερόλ, εκλέρ και κροκέμπους.
Θερμίδες: 166 kcal Υδατάνθρακες: 13 γρ Πρωτεΐνη: 3 γρ Λίπη: 12 γρ Κορεσμένα λιπαρά: 7 γρ Πολυακόρεστα λιπαρά: 1 γρ Μονοακόρεστα λιπαρά: 4 γρTrans Fat: 1 γρ Χοληστερόλη: 70 mg Νάτριο: 63 mg Κάλιο: 85 mg Φυτικές ίνες: 1 γρ Ζάχαρη: 8 γρ Βιταμίνη Α: 327 IUΒιταμίνη C: 1 mg Ασβέστιο: 31 mgΣίδηρος: 1 mg
Συστατικά
Γέμιση με κρέμα σοκολάτας
▢3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
▢⅓ φλιτζάνι ζάχαρη
▢2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
▢1 ¼ φλιτζάνι γάλα
▢¾ φλιτζάνι βαριά σαντιγί
▢4,6 ουγκιές μπάρες σοκολάτας γάλακτος, ψιλοκομμένες
▢2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
▢1 φασόλι βανίλιας* (ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας)
▢πρέζα αλάτι
Ζαχαροπλαστική Choux
▢ 1 μεγάλο αυγό + 1 κουταλιά της σούπας νερό
▢1 φλιτζάνι νερό
▢½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
▢1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
▢½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
▢1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λιωμένο με κουτάλια και ισοπεδωμένο
▢4 μεγάλα αυγά
Γκανάζ σοκολάτας
▢130 γρμ ημίγλυκες μπάρες σοκολάτας, ψιλοκομμένες
▢⅜ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σαντιγί, ζεστή αλλά όχι βραστή
▢Προαιρετικά: ½ κουταλιά της σούπας ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού (για ένα επιπλέον γυαλιστερό γλάσο)
Εκτέλεση
Γέμιση με κρέμα σοκολάτας
-
-
Σε ένα μέτρια ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ, χτυπήστε μαζί τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη και το άμυλο καλαμποκιού. Τοποθετήστε το μπολ δίπλα στη σόμπα.
-
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, βάλτε το γάλα και την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος να σιγοβράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
-
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και χτυπάμε περίπου ½ φλιτζάνι από το ζεστό γάλα στο μείγμα των κρόκων του αυγού για να σιγοβράσει. Στη συνέχεια, χτυπήστε αργά το μείγμα με τους κρόκους αυγού στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η γέμιση να γίνει παχύρρευστη και να καλύψει το πίσω μέρος ενός κουταλιού, περίπου 2 λεπτά.
-
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη σοκολάτα, τη σκόνη κακάο, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενσωματωθούν πλήρως, για 1-2 λεπτά.
-
-
-
Αδειάζετε την κρέμα σε ένα σουρωτήρι τοποθετημένο σε ένα μέτρια ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ και χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να πιέσετε την κρέμα μέσα από το σουρωτήρι μέσα στο μπολ. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη για να μην σχηματίσει δέρμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα.
-
Ζαχαροπλαστική Choux
-
-
Προθερμάνετε το φούρνο στους (191°C). Στρώνουμε τα 2 φύλλα ψησίματος με λαδόκολλα και τα αφήνουμε στην άκρη. Επίσης, ετοιμάστε το πλύσιμο των αυγών συνδυάζοντας το αυγό και το νερό σε ένα μικρό μπολ και αφήστε το στην άκρη.
-
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, βράστε το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
-
Ρίχνουμε το αλεύρι με μια ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια μεμβράνη στον πάτο του τηγανιού. Ανακατεύετε συνεχώς κατά το μαγείρεμα.
-
Στη συνέχεια, μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 2 λεπτά.
-
Ακόμα χρησιμοποιώντας την ξύλινη κουτάλα, ανακατεύουμε ένα αυγό τη φορά. Θα παρατηρήσετε ότι μετά από κάθε αυγό, η ζύμη θα χωρίζεται. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να ενωθεί ξανά η ζύμη πριν προσθέσετε το επόμενο αυγό. Επαναλάβετε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα αυγά. Μόλις ενσωματωθούν όλα τα αυγά, η ζύμη θα είναι κολλώδης αλλά αρκετά σφιχτή για να κρατήσει μια άκαμπτη κορυφή.
-
-
Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια σακούλα σωληνώσεων, περάστε κύκλους (3,5-4 εκ.) στα 2 προετοιμασμένα φύλλα ψησίματος και περιστρέψτε τις μύτες. Μπορείτε να κολλήσετε λίγη ζύμη στα φύλλα ψησίματος κάτω από το λαδόκολλα για να κρατήσετε το χαρτί στη θέση της Πιέστε τις άκρες της ζύμης με βρεγμένα δάχτυλα προς τα κάτω για να ομογενοποιηθούν.
-
Αλείψτε ελαφρά με το αυγολέμονο και ψήστε ένα φύλλο τη φορά για περίπου 30-32 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Μην ανοίγετε το φούρνο όσο ψήνεται η ζύμη choux, αλλιώς θα καταρρεύσει. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 1 ώρα.
-
Μεταφέρετε τη γέμιση σε μια σακούλα σωληνώσεων με στρογγυλή άκρη. Χρησιμοποιώντας τη μύτη ενός κοφτερό μαχαιριού, κόψτε λίγο Χ στον πάτο κάθε ζύμης choux και, στη συνέχεια, διοχετεύστε τη γέμιση στις σφολιάτες. Αφήνω στην άκρη.
Γκανάζ σοκολάτας
-
Τοποθετούμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μεγάλο αντιθερμικό μπολ, περιχύνουμε τη σοκολάτα με τη ζεστή σαντιγί και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1-2 λεπτά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και η σοκολάτα να λιώσει τελείως. Προσθέστε το σιρόπι καλαμποκιού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 5 λεπτά.
-
Βουτήξτε τις κορυφές από τις γεμισμένες σφολιάτες στο γλάσο και τοποθετήστε τις σε μια σχάρα για να στεγνώσουν. Αποθηκεύστε τις σφολιάτες κρέμας που έχουν απομείνει σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.
Σημειώσεις
🟣 ΠΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ♨️ ♨️ ♨️ ♨️
Σουδάκια κρέμας σοκολάτας με γέμιση σοκολάτας και λαχταριστή ganache. Μάθετε πώς να φτιάχνετε σφολιάτες κρέμας από την αρχή!
https://t.co/3eLNwrotzQ via @SyntagesTinas— Matoula ♨️Tina’s recipes ♨️ (@SyntagesTinas) January 27, 2024
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από : https://www.alsothecrumbsplease.com/
