Αιγυπτιακό σάμαλι Μπασμπούσα

    0
    syntages-matinas- Αιγυπτιακό σάμαλι Μπασμπούσα
    syntages-matinas- Αιγυπτιακό σάμαλι Μπασμπούσα

    ΠΑΤΗΣΕ ΛΑΙΚ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ 

    Αιγυπτιακό σάμαλι. Μπασμπούσα με ινδοκάρυδο ή αρίσα! Μη σας φαίνεται παράξενο το όνομα Μπασμπούσα ! Το αιγυπτιακό αυτό γλυκό με σιμιγδάλι, θυμίζει κατά πολύ τα δικά μας σάμαλι και ραβανί, αλλά είναι χωρίς αυγά και έχει υπέροχη υφή και γεύση! Δοκιμάστε το

    Ingredients

    • 1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
    • 250 γραμ φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
    • 2 γιαούρτια αγελαδίτσα
    • 1/2 κεσεδάκι (από γιαούρτι) γάλα
    • 1 φλ. ζάχαρη
    • 1 φλ. καρύδα τριμμένη
    • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
    • 1 βανίλια
    • ** ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    • 3 φλ. ζάχαρη
    • 4 φλ. νερό
    • λίγο χυμό λεμονιού
    • 1 κομμάτι φλούδας λεμονιού
    • προαιρετικά λίγο ανθόνερο

    Method

    Step 1

    Χτυπάμε πρώτα το μαλακό βούτυρο για 5΄, με μίξερ χειρός σε ένα μεγάλο μπολ, να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά, μέχρι να κρεμώσει το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα 2 γιαούρτια και το μισό κεσεδάκι γάλα.

    Step 2

    Ανακατεύουμε τα υλικά με μία σπάτουλα. Προσθετουμε την καρύδα, το σιμιγδάλι και το μπέικιν. Ανακατεύουμε να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα

    Step 3

    Βάζουμε σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί 38 εκ.και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 30΄. Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα στη μεσαία σχάρα στους 160 °C για 30΄. Σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με το χλιαρό προς κρύο σιρόπι.

    Step 4

    Για το σιρόπι Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό με μία φλούδα λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Αφήνουμε να βράζει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το σιρόπι, για 5΄από την ώρα που παίρνει βράση. Στο τελευταίο λεπτό προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Αν θέλουμε ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο.

    Step 5

    Αφού ψηθεί , περιχύνουμε το ζεστό γλυκό με το χλιαρό προς κρύο σιρόπι.

    Θες να μαθαίνεις πρώτος ό,τι συμβαίνει;

    Stay…tuned… Γράψου στη σελίδα μου  & αν θέλεις 🙂 και στην ομάδα μου  στο Facebook για να ενημερώνεσαι για νέες δημοσιεύσεις γιατί συνεχίζουμε δυναμικά δεν τελειώσαμε εδώ! 

    Θα χαρώ να εγγραφείς στο κανάλι μου στο 👉 : YOU TUBE

    Δες όλες τις συνταγές στο 👉 : PINTEREST

    Ρίξε μια ματιά 🙂 στο προφίλ μου στο: 👉 Facebook

    Ευχαριστώ!!! 

     

     

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here