Αιγυπτιακό σάμαλι Μπασμπούσα

    0
    927
    syntages-matinas-Αιγυπτιακό-σάμαλι-Μπασμπούσα
    syntages-matinas-Αιγυπτιακό-σάμαλι-Μπασμπούσα

    Αιγυπτιακό σάμαλι Μπασμπούσα με ινδοκάρυδο ή αρίσα! Μη σας φαίνεται παράξενο το όνομα Μπασμπούσα ! Το αιγυπτιακό αυτό γλυκό με σιμιγδάλι, θυμίζει κατά πολύ τα δικά μας σάμαλι και ραβανί, αλλά είναι χωρίς αυγά και έχει υπέροχη υφή και γεύση! 

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Παγωτό με καφέ χωρίς παγωτομηχανή!!

     

    Συστατικά

    • 1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
    • 250 γραμ φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
    • 2 γιαούρτια αγελαδίτσα
    • 1/2 κεσεδάκι (από γιαούρτι) γάλα
    • 1 φλ. ζάχαρη
    • 1 φλ. καρύδα τριμμένη
    • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
    • 1 βανίλια
    • ** ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    • 3 φλ. ζάχαρη
    • 4 φλ. νερό
    • λίγο χυμό λεμονιού
    • 1 κομμάτι φλούδας λεμονιού
    • προαιρετικά λίγο ανθόνερο

     

    Εκτέλεση

    Χτυπάμε πρώτα το μαλακό βούτυρο για 5΄, με μίξερ χειρός σε ένα μεγάλο μπολ, να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά, μέχρι να κρεμώσει το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα 2 γιαούρτια και το μισό κεσεδάκι γάλα.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Ανακατεύουμε τα υλικά με μία σπάτουλα. Προσθετουμε την καρύδα, το σιμιγδάλι και το μπέικιν. Ανακατεύουμε να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα

    Βάζουμε σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί 38 εκ.και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 30΄. Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα στη μεσαία σχάρα στους 160 °C για 30΄. Σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με το χλιαρό προς κρύο σιρόπι.

    Για το σιρόπι Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό με μία φλούδα λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Αφήνουμε να βράζει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το σιρόπι, για 5΄από την ώρα που παίρνει βράση. Στο τελευταίο λεπτό προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Αν θέλουμε ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο.

    Αφού ψηθεί , περιχύνουμε το ζεστό γλυκό με το χλιαρό προς κρύο σιρόπι.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Σαλάτα καπνιστού τυριού

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

    syntages-matinas-Αιγυπτιακό-σάμαλι-Μπασμπούσα
    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !