Τηγανίτες με αλεύρι βρώμης. Οι τηγανίτες με αλεύρι βρώμης και μπανάνες είναι ένα απόλαυστικό πρωινό, που φτιάχνεται εύκολα, χωρίς ραφιναρισμένη ζάχαρη και γεμάτη γεύση. Αυτές οι τηγανίτες συνδυάζουν τον τις ώριμες μπανανες και χορταστική βρώμη, με αποτέλεσμα μια υπέροχα αφράτη υφή με μια νότα γλυκύτητας.
Αυτές οι τηγανίτες δεν είναι απλώς μια νόστιμη πρωινή επιλογή, είναι και μια θρεπτική επιλογή . Οι μπανάνες προσθέτουν φυσική γλυκύτητα και κάλιο , ενώ η βρώμη προσθέτουν φυτικές ίνες για ένα υγιές ξεκίνημα στις μέρες σας. Επιπλέον, αυτή η εύκολη συνταγή σάς επιτρέπει να ετοιμάσετε μια παρτίδα σε χρόνο μηδέν, κάνοντας τα πολυάσχολα πρωινά παιχνιδάκι.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Είτε είστε λάτρης του πρωινού είτε χρειάζεστε απλά ένα γρήγορο γεύμα, οι τηγανίτες με αλεύρι βρώμης και μπανάνες είναι μια απλή και νόστιμη επιλογή.
Συστατικά
- 2 μέτριες μπανάνες
- 2 αυγα
- 1 κουταλάκι του γλυκού (5 g) εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κουταλιές της σούπας (45 g) βούτυρο , λιωμένο
- 1 φλιτζάνι (240 ml) βουτυρόγαλα
- 2 φλιτζάνια (200g) αλεύρι βρώμης
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού (2g) αλεσμένη κανέλα
- 2 κουταλιές της σούπας (8 g) μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού (3g) μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού (3g) αλάτι
Εκτέλεση
-
-
-
Σε ένα μεγάλο μπολ πολτοποιήστε τις μπανάνες χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
-
Προσθέστε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε ελαφρά να ενωθούν.
-
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και το βουτυρόγαλα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
-
Προσθέστε το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλεύρι βρώμης. Ανακατεύουμε να ενωθούν. Αφήνουμε το κουρκούτι να σταθεί για 5 λεπτά.
-
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο. Προσθέστε έως και ⅓ φλιτζάνι ζύμη για τηγανίτες.
-
Μαγειρέψτε για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες από πάνω.
-
Αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
-
Σερβίρετε με μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή φυστικοβούτυρο και φρέσκα μούρα ή φρυγανισμένους ξηρούς καρπούς.
-
Τηγανίτες με αλεύρι βρώμης
🟣 ΠΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ♨️ ♨️ ♨️ ♨️
https://t.co/XD8OhyCBlM via @SyntagesMatinas— Matoula ♨️Tina’s recipes ♨️ (@SyntagesTinas) January 28, 2024
-
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από : https://www.homecookingadventure.com/
