Συνταγή για μία ξεχωριστή γλυκιά μακαρονόπιτα όπως παλιά…. Σε αυτή τη μακαρονόπιτα μπορείτε να μη βάλετε φέτα αν δεν σας αρέσει. Μπορείτε να την κάνετε μόνο γλυκιά, αφαιρούμε τη ζάχαρη και προσθέτουμε μια ιδέα τυριά και γίνεται αλμυρή.
Συστατικά
- 500 γραμμάρια ζυμαρικά (ότι θέλετε)
- 4-6 φύλλα κρούστας
- 4-5 αυγά ,1,5 -2 φλιτζάνια ζάχαρη,1/2 φλιτζάνι μαλακό βούτυρο 600 μλ. φρέσκο γάλα ,1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
- 1 βανίλια με άχνη ζάχαρη για πασπαλισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και 1 κουταλάκι αλάτι να βράζει. Ρίχνουμε τα μακαρόνια να βράζουν όσο χρειάζεται. Ξεπλένουμε με κρύο νερό και στραγγίζουμε.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Σε ένα βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε 2-3 φύλλα ραντίζουμε με πολύ λίγο ηλιέλαιο μεταξύ τους.
Αδειάζουμε πάνω τα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και περιχύνουμε με το μείγμα από αυγά, ζάχαρη ,βούτυρο και γάλα. (Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να λιώσει τη ζάχαρη, προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε καλά)
Στρώνουμε τα άλλα 2-3 φύλλα σπρώχνοντας καλά στην άκρη. Κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°Сγια 15 λεπτά και στους 200°Сγια αλλά 15 λεπτά , μόλις πάρει ωραίο χρώμα σκεπαστές με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.
Σε αυτή τη μακαρονόπιτα μπορείτε να μη βάλετε φέτα αν δεν σας αρέσει. Μπορείτε να την κάνετε μόνο γλυκιά, αφαιρούμε τη ζάχαρη και προσθέτουμε ιδέα τυριά και γίνεται αλμυρή.
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
🟣 ΠΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ♨️ ♨️ ♨️ ♨️ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ 💕💕
Συνταγή για μία ξεχωριστή γλυκιά μακαρονόπιτα όπως παλιά….https://t.co/vXXYNOBKgi via @SyntagesTinas
— Matoula ♨️Tina’s recipes ♨️ (@SyntagesTinas) January 28, 2024
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
