Μπράουνις

    0
    283
    Syntages-matinas.gr- Μπράουνις
    Syntages-matinas.gr- Μπράουνις

    Μπράουνις. Υπάρχουν πολλά είδη μπράουνις, αλλά αυτή η απλή συνταγή στοχεύει σε μια λαστιχωτή, υφή με γυαλιστερή, τραγανή επιφάνεια.
    Οι θεωρίες αφθονούν σχετικά με το τι δημιουργεί αυτό το απολαυστικό ξεφλουδισμένο πάνω στρώμα, αλλά εδώ, αυτό επιτυγχάνεται
    με τη διάλυση της ζάχαρης στο βούτυρο και στη συνέχεια ανακατεύοντας σε κομματάκια σοκολάτας μέχρι να λιώσει.
    Χρησιμοποιήστε ημίγλυκη σοκολάτα για πιο γλυκά μπράουνις ή μαύρη και ανακατέψτε ελεύθερα ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή πεκάν πριν το ψήσετε, αν σας αρέσει λίγο επιπλέον τραγανό.
    Για εύκολο κόψιμο, αφήστε τα μπράουνις να κρυώσουν εντελώς και χρησιμοποιήστε ένα ζεστό, στεγνό μαχαίρι, σκουπίζοντας
    τα ψίχουλα μεταξύ των κομματιών.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Βάφλα με σαντιγί, φράουλες και σοκολάτα

    Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά
    Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
    Ωρα μαγειρέματος: 30 λεπτά

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Απόδοση :
    9 έως 12 μερίδες

    Συστατικά

    Αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι, για λίπανση

    ½ φλιτζάνι /113 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο

    1 φλιτζάνι/200 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη

    ½ φλιτζάνι/86 γραμμάρια μαύρης ή ημίγλυκης σοκολάτας

    2 μεγάλα αυγά

    1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

    ½ φλιτζάνι/47 γραμμάρια σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

    ½ φλιτζάνι/64 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    ½ τσαγιού αλάτι kosher

    ⅛ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

    Αλάτι kosher
    Αλάτι kosher

    Εκτέλεση

    Βήμα 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς, με τη σχάρα στο κέντρο.
    Λιπάνετε ένα ταψί 19-20 εκατοστών με μαγειρικό σπρέι και στρώστε το κάτω μέρος με λαδόκολλα.

    Βήμα 2

    Ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα.
    Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να σιγοβράσει το βούτυρο.
    Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.

    (Το μείγμα θα είναι κοκκώδες σε αυτό το σημείο.) Ρίξτε σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης και αφήστε το στην άκρη μέχρι να ζεσταθεί.

    Βήμα 3

    Προσθέστε τα αβγά και τη βανίλια στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε δυνατά για 1 λεπτό, μέχρι να ασπρίσουν και να γυαλίσουν.

    Προσθέστε τη σκόνη κακάο και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα και ανακατέψτε με μια
    ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    Μεταφέρουμε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί και λειαίνουμε την κορυφή.

    Βήμα 4

    Ψήστε τα μπράουνις μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα με λίγα ψίχουλα πάνω της, 30 έως 33 λεπτά.

    Ψύξτε τελείως πριν το κόψετε σε τετράγωνα κομμάτια. Τα brownies διατηρούνται για έως και 3 ημέρες,
    καλά τυλιγμένα σε θερμοκρασία δωματίου.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Χάμπουργκερ με Μπιφτέκια από Μοσχάρι και Μανιτάρια: Μια Νοστιμιά που θα λατρέψεις!

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

     

     

     

    Syntages-matinas.gr- Μπράουνις
    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !