Χάμπουργκερ με μπιφτέκια από μοσχάρι και μανιτάρια. Αυτά τα μπιφτέκια χρησιμοποιούν το μισό κρέας από μπιφτέκια που είναι αποκλειστικά μοσχαρίσιο, αλλά 2 φορές πιο ζουμερά, χάρη στα ψιλοκομμένα μανιτάρια cremini. Τα μανιτάρια προσδίδουν γήινη, κρεατική γεύση και υφή, τα οποία τονίζονται και τα δύο καθώς καραμελώνουν και γίνονται τραγανά κατά μήκος των άκρων ενώ ψήνονται στη σχάρα.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
-
- Ουδέτερο λάδι, για το άλειμμα των σχαρών
- 1/2 του κιλού μανιτάρια μανιτάρια cremini ή λευκά , κομμένα στα τέσσερα
- 1/2 του κιλού μοσχαρίσιο κιμά (κατά προτίμηση 80/20)
- Αλάτι Kosher (χοντρό, ακατέργαστο “θαλάσσιο αλάτι”) και πιπέρι
- 8 φέτες τσένταρ ή αμερικάνικο τυρί
- 8 ψωμάκια χάμπουργκερ
- Επικαλύψεις (όπως βούτυρο μαρούλι, κρεμμύδι σε φέτες, ντομάτα και πίκλες άνηθου) και καρυκεύματα (μαγιονέζα, κέτσαπ ή μουστάρδα), για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε μια σχάρα σε μέτρια προς δυνατή και τη λαδώνουμε . (Τα μπιφτέκια μπορούν επίσης να μαγειρευτούν σε ένα ελαφρώς λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν, 3 έως 4 λεπτά ανά πλευρά.)
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, δουλεύοντας σε 2 παρτίδες, χτυπήστε τα μανιτάρια, ξύνοντας τα πλαϊνά και τον πάτο, μέχρι να ψιλοκοπουν αλλά να μην γίνουν πολτός. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το μοσχάρι. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά και στη συνέχεια σχηματίζουμε 8 ίσα μπουρεκάκια, το καθένα πλάτους περίπου 10 εκατοστά.
- Αλατοπιπερώνετε τα μπιφτέκια και τα ψήνετε στο γκριλ μέχρι να απανθρακωθούν ελαφρά από κάτω, για 3 με 5 λεπτά. Αναποδογυρίστε απαλά τα μπιφτέκια και ψήστε μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν σε μέτρια, 3 έως 4 λεπτά περισσότερο, προσθέτοντας από πάνω μια φέτα τυρί το τελευταίο λεπτό του μαγειρέματος. Μεταφέρετε τα μπιφτέκια σε μια μεγάλη πιατέλα.
- Φτιάξτε μπιφτέκια με ψωμάκια, προτιμώμενες επικαλύψεις και καρυκεύματα.
TIP: Λατρεύω αυτό το χάμπουργκερ… και προσθέτω μια φέτα παντζάρια… όπως κάνουν στην Αυστραλία… δοκιμάστε το…. πολύ νόστιμο.
Φροντίστε τα μανιτάρια να κρυώσουν στο ψυγείο για 15-20 λεπτά πριν τα προσθέσετε στο μοσχάρι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
The post appeared first on: https://cooking.nytimes.com/2