Τάρτες με τριαντάφυλλο μήλου. Οι μόνες σημαντικές συμβουλές για να φτιάξετε αυτές τις τάρτες είναι να χρησιμοποιήσετε ΠΟΛΥ κόκκινα μήλα με φλούδα , ώστε να δείχνουν λίγο χρώμα μετά το ψήσιμο και επίσης να βεβαιωθείτε ότι η ζύμη θα ξανατυλιχθεί για να γίνει πιο λεπτή και επομένως πιο τραγανή στο ψήσιμο.
Συστατικά
4 μικρά μήλα με κοκκινωπή φλούδα
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
( Προαιρετικά ) 1 σωληνάριο Dr Oetker ροζ τζελ χρώμα, υγρό χρώμα Ζαχαροπλαστικής
375 γρ έτοιμη σφολιάτα
Αλεύρι, για το ξεσκόνισμα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένη κανέλα
15 γρ βούτυρο λιωμένο
Άχνη ζάχαρη , για σκόνισμα
Λίγη πραλίνα ( Προαιρετικά )
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, ή 180°C στον αέρα
Κόψτε τα μήλα στα τέσσερα και αφαιρέστε τον πυρήνα και, στη συνέχεια, κόψτε με το χέρι σε όσο το δυνατόν πιο λεπτές φέτες. Σε ένα κατσαρολάκι με το ροζ χρώμα βάζετε 200 ml νερό. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα μήλα.
Ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά μέχρι τα μήλα να γίνουν διάφανα και να ροδίσουν, μετά τα στραγγίζουμε από τη σήτα και τα απλώνουμε σε ένα μεγάλο πιάτο ή δίσκο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσουν. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο 10 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσετε.
Ξετυλίξτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας έτσι ώστε να είναι ένα οριζόντιο παραλληλόγραμμο.
Τυλίξτε το πιο αραιό (απλώς κυλήστε το με τον πλάστη απευθείας από εσάς), μέχρι η ζύμη να γίνει πιο λεπτή. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα μαζί και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα πάνω από τη ζύμη.
Κόβουμε 12 κάθετες λωρίδες ζύμης, πλάτους περίπου 2,5 εως 3 εκ. η καθεμία (δεν χρειάζεστε όλη τη ζύμη).
Ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά στους 200°C, ή 180°C στον αέρα
ΥΠΟΔΕΙΞΗ
Φτιάξτε μίνι αρτοσκευάσματα με τη ζύμη που περίσσεψε με κανέλα – περιχύστε τα με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίστε με σταφίδες. Τυλίγουμε σαν ελβετικό ρολό, κόβουμε σε φέτες 1 εκ. και βάζουμε σε στρωμένο δίσκο. Πιέστε ελαφρά και μετά ψήστε για 12-15 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Το βίντεο από τη σελίδα : FOOD VIDEOs
