Τυροπιτάκια και λουκανοπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού! Από τη Ματίνα

    0
    408

    Τυροπιτάκια και λουκανοπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού! Από τη Ματίνα. Κλασσική συνταγή για τυροπιτάκια και λουκανοπιτάκια, όπως μας την έμαθε οι μαμάδες μας!
    Τη ζύμη με γιαούρτι που μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και σε άλλες συνταγές, αποθηκεύστε την γιατί θα την αγαπήσετε και θα την κάνετε πολλές φορές!

     

    Συστατικά

    500 γρ γιαούρτι στραγγιστό
    350 ml ελαιόλαδο
    700 – 750 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    Λίγο αλάτι
    Τυρί Φέτα
    Λουκανικάκια – Τυρί * επιλογής σας
    Κρόκο αυγού ( για το άλειμμα)

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

     

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ κανονικού μεγέθους βάζω το γιαούρτι με το ελαιόλαδο και τα ανακατεύω καλά.

    Στην συνέχεια, ενσωματώνω σιγά σιγά το αλεύρι προσθέτοντας και λίγο αλάτι. Συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια ωραία και αφράτη ζύμη.

    Την ζύμη την σκεπάζω και την αφήνω σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για περίπου 30-40 λεπτά.

    Ανοίγω την ζύμη σε φύλλο και κόβω μικρότερα φυλλαράκια. Στην συνέχεια, γεμίζετε τα φύλλα ζύμης με φέτα ή λουκανικάκια και τυρί, δικής σας προτίμησης.

    Κλείνω καλά τις άκρες από τα πιττάκια και τα βάζω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

    Πατάμε περιμετρικά με τα δάχτυλα μας η με ένα πηγούνι τα πιττάκια και τα αλείφουμε και με κρόκο αυγού στην επιφάνεια τους.

    Τέλος, τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου ώσπου να ροδίσουν.

    Tip: Για να κολλήσουν καλά και να μην σας βγει το υλικo έξω κατά το ψήσιμο βάζετε με το πινέλο λίγο νερό ή αυγό στο σημείο που τα κλείνετε.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

     

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
    Προηγούμενο άρθροΤάρτες με τριαντάφυλλο μήλου
    Επόμενο άρθροΤο τέλειο Προφιτερόλ
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!