Τυροπιτάκια και λουκανοπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού! Από τη Ματίνα. Κλασσική συνταγή για τυροπιτάκια και λουκανοπιτάκια, όπως μας την έμαθε οι μαμάδες μας!
Τη ζύμη με γιαούρτι που μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και σε άλλες συνταγές, αποθηκεύστε την γιατί θα την αγαπήσετε και θα την κάνετε πολλές φορές!
Συστατικά
500 γρ γιαούρτι στραγγιστό
350 ml ελαιόλαδο
700 – 750 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Λίγο αλάτι
Τυρί Φέτα
Λουκανικάκια – Τυρί * επιλογής σας
Κρόκο αυγού ( για το άλειμμα)
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κανονικού μεγέθους βάζω το γιαούρτι με το ελαιόλαδο και τα ανακατεύω καλά.
Στην συνέχεια, ενσωματώνω σιγά σιγά το αλεύρι προσθέτοντας και λίγο αλάτι. Συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια ωραία και αφράτη ζύμη.
Την ζύμη την σκεπάζω και την αφήνω σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για περίπου 30-40 λεπτά.
Ανοίγω την ζύμη σε φύλλο και κόβω μικρότερα φυλλαράκια. Στην συνέχεια, γεμίζετε τα φύλλα ζύμης με φέτα ή λουκανικάκια και τυρί, δικής σας προτίμησης.
Κλείνω καλά τις άκρες από τα πιττάκια και τα βάζω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Πατάμε περιμετρικά με τα δάχτυλα μας η με ένα πηγούνι τα πιττάκια και τα αλείφουμε και με κρόκο αυγού στην επιφάνεια τους.
Τέλος, τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου ώσπου να ροδίσουν.
Tip: Για να κολλήσουν καλά και να μην σας βγει το υλικo έξω κατά το ψήσιμο βάζετε με το πινέλο λίγο νερό ή αυγό στο σημείο που τα κλείνετε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!