Cheesecake κεράσι με λίγες θερμίδες. Τι θα λέγατε αν λέγαμε ότι μπορούσατε να απολαύσετε ένα δροσιστικό και άκρως γευστικό cheesecake κεράσι, χωρίς όμως πολλές θερμίδες; Ε λοιπόν σας έχουμε την κατάλληλη συνταγή! Ακολουθείστε τις οδηγίες παρακάτω και φτιάξτε ένα απολαυστικό cheesecake με γεύση κεράσι.
Συστατικά
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
- * Υλικά για τη βάση
- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 100 γρ. βούτυρο light, λιωμένο
- * Υλικά για τη γέμιση
- 1 φάκελο (14,5 γρ.) Φρουί Ζελέ Κεράσι χωρίς ζάχαρη
- 2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
- 500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα light, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά, κρύα
- 250 γρ. γιαούρτι με 10% λιπαρά, στραγγιστό
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Βουτυρώνετε και στρώνετε με 2 χαρτιά ψησίματος σταυρωτά, ένα ορθογώνιο πυρέξ διαστάσεων 18×28 εκ. περίπου και βάθος τουλάχιστον 3 εκ.
Φροντίστε το χαρτί ψησίματος να προεξέχει 5 εκ. περιμετρικά για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας.
* Για τη βάση Θρυμματίζετε σε σκόνη στο multi τα μπισκότα.
Λιώνετε το βούτυρο το ρίχνετε στο θρυμματισμένο μπισκότο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
Ύστερα ρίχνετε το μείγμα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη ή βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (να είναι στρογγυλή). Ψήνετε για 30 λεπτά.
Στρώνετε στο πυρέξ το υγρό μείγμα και το πιέζετε στη βάση ομοιόμορφα. Το βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά και μετά το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
Το βγάζετε και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ?
Το είδαμε: https://www.foodmaniacs.gr