Χειροποίητο ψωμί Ζέας

    0
    382

    Χειροποίητο ψωμί Ζέας. Το αγαπημένο μου ψωμί που μπορώ να δοκιμάσω το πρωί με διάφορους τρόπους. Συνήθως το φτιάχνω και όταν κρυώσει λίγο το κόβω φέτες το βάζω σε σακούλα τροφίμων και το αφήνω στο ψυγείο. Διατηρείται αρκετά.

     

    Συστατικά

    Για 1 ψωμί
    1. 3 κούπες τσαγιού αλεύρι Ζέας
    2. 1.5 κούπα τσαγιού νερό χλιαρό
    3. 1 φακ. ξέρη μαγιά
    4. 1.5 κ.σ. αλάτι
    5. 1 κ.γ ζάχαρη
    6. 2 κ.σ. ελαιόλαδο

     

    Εκτέλεση

    1. Ξεκινάτε με τον φούρνο προθερμασμένο στους 200 °,βάζοντας 2 ταψιά που να εφάπτονται ακριβώς και να έχουν ύψος.

      __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

      Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

      Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

      Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

      Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

      tinaki_1983_qr
      tinaki_1983_qr

      __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

      Βάζετε όλα τα υλικά μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη και ζυμώνετε με απαλές κινήσεις και αγάπη μέχρι να βγει μια ωραία και ελαστική ζύμη…Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα αν είναι σωστές οι αναλογίες.

      Βάζετε σε μια αλευρωμένη μπασίνα το ζυμάρι, καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.

      Μόλις περάσουν 40 λεπτά παίρνετε το ζυμάρι και πάνω σε αλευρωμένο πάγκο το ζυμώνετε λίγο ακόμα από τα έξω προς τα μέσα ! Υπενθυμίζω πως δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα..!

      Μόλις είναι έτοιμο το χαράζετε ελαφρά και πασπαλίζετε είτε με σουσάμι, είτε με ηλιόσπορους είτε με ότι άλλο επιθυμείτε.

      Το βάζετε γρήγορα στο ταψί, το καλύπτετε με το άλλο και ψήνετε για 30 λεπτά με το ταψί από πάνω. Μόλις περάσει το μισάωρο βγάζετε το πάνω ταψί και συνεχίζετε το φούρνισμα για άλλη μισή ώρα…!

      ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

     

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !