Χειροποίητο ψωμί Ζέας. Το αγαπημένο μου ψωμί που μπορώ να δοκιμάσω το πρωί με διάφορους τρόπους. Συνήθως το φτιάχνω και όταν κρυώσει λίγο το κόβω φέτες το βάζω σε σακούλα τροφίμων και το αφήνω στο ψυγείο. Διατηρείται αρκετά.
Συστατικά
-
3 κούπες τσαγιού αλεύρι Ζέας
-
1.5 κούπα τσαγιού νερό χλιαρό
-
1 φακ. ξέρη μαγιά
-
1.5 κ.σ. αλάτι
-
1 κ.γ ζάχαρη
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
-
Ξεκινάτε με τον φούρνο προθερμασμένο στους 200 °,βάζοντας 2 ταψιά που να εφάπτονται ακριβώς και να έχουν ύψος.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
tinaki_1983_qr __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Βάζετε όλα τα υλικά μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη και ζυμώνετε με απαλές κινήσεις και αγάπη μέχρι να βγει μια ωραία και ελαστική ζύμη…Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα αν είναι σωστές οι αναλογίες.
Βάζετε σε μια αλευρωμένη μπασίνα το ζυμάρι, καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Μόλις περάσουν 40 λεπτά παίρνετε το ζυμάρι και πάνω σε αλευρωμένο πάγκο το ζυμώνετε λίγο ακόμα από τα έξω προς τα μέσα ! Υπενθυμίζω πως δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα..!
Μόλις είναι έτοιμο το χαράζετε ελαφρά και πασπαλίζετε είτε με σουσάμι, είτε με ηλιόσπορους είτε με ότι άλλο επιθυμείτε.
Το βάζετε γρήγορα στο ταψί, το καλύπτετε με το άλλο και ψήνετε για 30 λεπτά με το ταψί από πάνω. Μόλις περάσει το μισάωρο βγάζετε το πάνω ταψί και συνεχίζετε το φούρνισμα για άλλη μισή ώρα…!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
