Χοιρινά σουβλάκια με μπίρα, Κάρι και κέτσαπ. Δίνουμε ελαφρώς εξωτικό τόνο στα αγαπημένα μας χοιρινά σουβλάκια, προσθέτοντας στη μαρινάδα τους κάρι. Το BBQ στα καλύτερα του!
Συστατικά
750γρ. χοιρινό σε κύβους πάχους 3εκ. περίπου
1 κουτί μπίρα
1 κουτ. σούπας κάρι σε σκόνη
4 κουτ. σούπας κέτσαπ
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
1 πράσινη πιπεριά, σε κύβους
1 κίτρινη πιπεριά, σε κύβους
Αλάτι, πιπέρι
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Εκτέλεση
Αναμιγνύετε το λιωμένο σκόρδο με το κάρι και το ελαιόλαδο. Βάζετε το κρέας σε πλαστικό μπολ, ρίχνετε από πάνω το μίγμα με το κάρι και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε την κέτσαπ και ανακατεύετε ξανά να πάει παντού. Περιχύνετε το κρέας στο μπολ με όση μπίρα χρειάζεται μέχρι να σκεπαστεί και αφήνετε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον ή όλο το βράδυ. Αφήνετε και τα ξύλινα καλαμάκια σε νερό.
Στραγγίζετε τους κύβους του χοιρινού από τη μαρινάδα και τους περνάτε στα καλαμάκια εναλλάξ με κομμάτια από πιπεριές σε διάφορα χρώματα.
Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε τα σουβλάκια στο μπάρμπεκιου ή το γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
Το είδαμε ΕΔΩ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!