Χοιρινές μπριζόλες με πιπεριές Φλωρίνης και μανιτάρια στο φούρνο

    0
    380

    Χοιρινές μπριζόλες με πιπεριές Φλωρίνης και μανιτάρια στο φούρνο. Το σίγουρο είναι ότι εύκολα και γρήγορα θα έχουν στο καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι ένα γευστικότατο, χορταστικό πιάτο που όλοι θα απολαύσουν.  Εδώ σας δίνω μια πανεύκολη  συνταγή για να γευτείτε ένα απολαυστικό πιάτο με μαλακή χοιρινή μπριζόλα με λαχανικά σερβιρισμένη με ρύζι ή άλλο συνοδευτικό επιλογής σας… καλή σας όρεξη!!! 

     

    Συστατικά

    • 6 χοιρινές μπριζόλες από λαιμό, χοντροκομμένες (σε πάχος περίπου 3 εκ.)
    • 60 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
    • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 3-4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
    • 1 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
    • 5 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, κομμένες σε κομμάτια
    • 5 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα στα 6
    • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
    • 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
    • αλάτι πιπέρι

     

    Εκτέλεση

    1. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε καλά σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία το μισό ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες σας και τις σοτάρετε στο ζεστό ελαιόλαδο σταδιακά, σε 2-3 δόσεις, ίσα που να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τις μεταφέρετε σε πιατέλα και τις σκεπάζετε με μεγάλο πιάτα για να διατηρηθούν ζεστές.
    2. Στο ίδιο ζεστό τηγάνι, χωρίς να το καθαρίσετε, ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για περίπου 1 λ επιπλέον.
    3. Προσθέτετε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το βαλσαμικό ξύδι, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λ, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.  Ρίχνετε και το μαϊντανό ανακατεύετε, σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε για 2-3 λ.
    4. Στρώνετε τις μπριζόλες σας σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και από πάνω τις περιχύνετε με το μείγμα λαχανικών του τηγανιού. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 30-35 λ, γυρνώντας τες στο μέσον του ψησίματος για να ψηθούν καλά και από την άλλη πλευρά. Συνοδεύετε το φαγητό σας με πιλάφι, ή πατάτες φούρνου ή τηγανιτές ή απλά με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα


    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Via: gastronomos.gr

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !