Χοιρινές μπριζόλες με πιπεριές Φλωρίνης και μανιτάρια στο φούρνο

    0

    ΠΑΤΗΣΕ ΛΑΙΚ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ 

    Χοιρινές μπριζόλες με πιπεριές Φλωρίνης και μανιτάρια στο φούρνο. Το σίγουρο είναι ότι εύκολα και γρήγορα θα έχουν στο καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι ένα γευστικότατο, χορταστικό πιάτο που όλοι θα απολαύσουν.  Εδώ σας δίνω μια πανεύκολη  συνταγή για να γευτείτε ένα απολαυστικό πιάτο με μαλακή χοιρινή μπριζόλα με λαχανικά σερβιρισμένη με ρύζι ή άλλο συνοδευτικό επιλογής σας… καλή σας όρεξη!!! 

    Θα χαρώ να κάνετε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο YouTube! 👉 https://rb.gy/lxme6j

    ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ 🔔 ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΖΩ ΚΑΤΙ ΝΕΟ!!!!

    Συστατικά

    • 6 χοιρινές μπριζόλες από λαιμό, χοντροκομμένες (σε πάχος περίπου 3 εκ.)
    • 60 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
    • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 3-4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
    • 1 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
    • 5 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, κομμένες σε κομμάτια
    • 5 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα στα 6
    • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
    • 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
    • αλάτι πιπέρι

     

    Εκτέλεση

    1. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε καλά σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία το μισό ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες σας και τις σοτάρετε στο ζεστό ελαιόλαδο σταδιακά, σε 2-3 δόσεις, ίσα που να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τις μεταφέρετε σε πιατέλα και τις σκεπάζετε με μεγάλο πιάτα για να διατηρηθούν ζεστές.
    2. Στο ίδιο ζεστό τηγάνι, χωρίς να το καθαρίσετε, ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για περίπου 1 λ επιπλέον.
    3. Προσθέτετε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το βαλσαμικό ξύδι, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λ, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.  Ρίχνετε και το μαϊντανό ανακατεύετε, σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε για 2-3 λ.
    4. Στρώνετε τις μπριζόλες σας σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και από πάνω τις περιχύνετε με το μείγμα λαχανικών του τηγανιού. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 30-35 λ, γυρνώντας τες στο μέσον του ψησίματος για να ψηθούν καλά και από την άλλη πλευρά. Συνοδεύετε το φαγητό σας με πιλάφι, ή πατάτες φούρνου ή τηγανιτές ή απλά με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    Via: gastronomos.gr

    Θες να μαθαίνεις πρώτος ό,τι συμβαίνει;

    Stay…tuned… Γράψου στη σελίδα μου  & αν θέλεις 🙂 και στην ομάδα μου  στο Facebook για να ενημερώνεσαι για νέες δημοσιεύσεις γιατί συνεχίζουμε δυναμικά δεν τελειώσαμε εδώ! 

    Θα χαρώ να εγγραφείς στο κανάλι μου στο 👉 : YOU TUBE

    Δες όλες τις συνταγές στο 👉 : PINTEREST

    Ρίξε μια ματιά 🙂 στο προφίλ μου στο: 👉 Facebook

    Ευχαριστώ!!! 

     

     

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here