Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για αρχάριους, καθώς δεν απαιτεί ζύμωμα και το αποτέλεσμα είναι ένα αφράτο και νόστιμο ψωμί με τραγανή κρούστα. Η χρήση μαντεμένιου σκεύους βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας και στην δημιουργία μιας υπέροχης κρούστας.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
- Λίγο ελαιόλαδο για το λάδωμα του σκεύους
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε τα υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι. Προσθέστε το χλιαρό νερό και ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Η ζύμη θα είναι κολλώδης.
- Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει: Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 12-18 ώρες, ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Προετοιμάστε το σκεύος: Λαδώστε το σκεύος (Χύτρα ή πυρίμαχο) με ελαιόλαδο.
- Ψήσιμο: Προθερμάνετε το φούρνο στους 230°C.
- Μεταφέρετε προσεκτικά τη ζύμη στο λαδωμένο σκεύος.
- Ψήστε για 30 λεπτά με κλειστό καπάκι.
- Στη συνέχεια, αφαιρέστε το καπάκι και ψήστε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι το ψωμί να ροδίσει και να ακούγεται κούφιο όταν το χτυπήσετε από κάτω.
- Ξεκουράστε το ψωμί: Βγάλτε το ψωμί από το σκεύος και αφήστε το να κρυώσει σε μια σχάρα πριν το κόψετε.
Syntages-matinas.gr -Εύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα
Συμβουλές:
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής αλέσεως για πιο υγιεινό ψωμί.
- Για πιο έντονη γεύση, προσθέστε στη ζύμη βότανα, όπως ρίγανη ή δεντρολίβανο.
- Αν δεν έχετε μαντεμένιο σκεύος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι.