Εύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα

    0
    262
    Syntages-matinas.gr -Εύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα
    Syntages-matinas.gr -Εύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα

    Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για αρχάριους, καθώς δεν απαιτεί ζύμωμα και το αποτέλεσμα είναι ένα αφράτο και νόστιμο ψωμί με τραγανή κρούστα. Η χρήση μαντεμένιου σκεύους βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας και στην δημιουργία μιας υπέροχης κρούστας.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Μπράουνις

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Συστατικά

    • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
    • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
    • Λίγο ελαιόλαδο για το λάδωμα του σκεύους
    Syntages-matinas.gr -Εύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα
    Syntages-matinas.gr -Εύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα

    Εκτέλεση

    1. Ανακατέψτε τα υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι. Προσθέστε το χλιαρό νερό και ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Η ζύμη θα είναι κολλώδης.
    2. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει: Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 12-18 ώρες, ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
    3. Προετοιμάστε το σκεύος: Λαδώστε το σκεύος (Χύτρα ή πυρίμαχο) με ελαιόλαδο.
    4. Ψήσιμο: Προθερμάνετε το φούρνο στους 230°C.
    5. Μεταφέρετε προσεκτικά τη ζύμη στο λαδωμένο σκεύος.
    6. Ψήστε για 30 λεπτά με κλειστό καπάκι.
    7. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το καπάκι και ψήστε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι το ψωμί να ροδίσει και να ακούγεται κούφιο όταν το χτυπήσετε από κάτω.
    8. Ξεκουράστε το ψωμί: Βγάλτε το ψωμί από το σκεύος και αφήστε το να κρυώσει σε μια σχάρα πριν το κόψετε.

      Syntages-matinas.gr -Εύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα
      Syntages-matinas.gr -Εύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα

    Συμβουλές:

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Πως να φτιάξεις Βάφλα Χωρίς Βαφλιέρα!
    • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής αλέσεως για πιο υγιεινό ψωμί.
    • Για πιο έντονη γεύση, προσθέστε στη ζύμη βότανα, όπως ρίγανη ή δεντρολίβανο.
    • Αν δεν έχετε μαντεμένιο σκεύος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι.

     

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Syntages-matinas.gr -Εύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα
    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !