Εκμέκ κανταΐφι

    0
    486

    Εκμέκ κανταΐφι. Μπορείτε να αρνηθείτε αυτό το υπέροχο γλυκό ψυγείου; Σιροπιασμένο φύλλο κανταΐφι, αρωματική κρέμα βανίλιας, ανάλαφρη σαντιγί και τριμμένο καρύδι.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Συστατικά

    • *Για τη βάση: 300 γρ. κανταϊφι
    • 200 γρ. βούτυρο (μαργαρίνης ή οτιδήποτε άλλο )
    • *Για την κρέμα: 5 κούπες γάλα πλήρες
    • ¾ κούπα ζάχαρη
    • 5 κρόκοι αυγών
    • 3 κ.σ. καλά γεμάτες κορν φλάουρ με αλεύρι (μισό μισό ανακατεμένο)
    • 2 βανίλινες
    • 1 κ.σ. βούτυρο
    • λίγα καρύδια τριμμένα
    • * Για το σιρόπι: 2 ½ κούπες ζάχαρη
    • 2 ½ κούπες νερό
    • λίγες σταγόνες λεμόνι
    • * Για την επικάλυψη
    • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
    • 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
    • λίγα καρύδια τριμμένα

     

    Εκτέλεση

    Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ 25×35 εκ..

    Ανοίγουμε το κανταΐφι με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι οι ίνες του κολλημένες μεταξύ τους.

    Το απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί και το ραντίζουμε με βούτυρο.

    Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς. (25 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο)

    Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε λίγο και το περιχύνουμε προσεκτικά με το ζεστό σιρόπι (όχι καυτό) που ήδη έχουμε δέσει βράζοντας το για 8 λεπτά.

    Πασπαλίζουμε το σιροπιασμένο κανταΐφι με λίγα καρύδια.

    Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλεύρι και λίγο γάλα, όλα μαζί στο μούλτι.

    Αυτό το μίγμα το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα το οποίο βάλαμε στη φωτιά να ζεσταθεί και ανακατεύοντάς το συνέχεια, το αφήνουμε να βράσει και να γίνει κρέμα.

    Ρίχνουμε το βούτυρο και τις βανιλίνες.

    Βάζουμε διάφανη μεμβράνη στην επιφάνεια της κρέμας, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται στην κρέμα για να μην μας κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, την απλώνουμε επάνω από το κανταΐφι

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την απλώνουμε επάνω από τη κρέμα βανίλιας. Πασπαλίζουμε πάλι με καρύδια.

    Τοποθετούμε το εκμέκ στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον για να κρυώσει καλά και να δέσουν οι γεύσεις.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !