Υπέροχο σπιτικό ψωμάκι για τοστ

    0
    Υπέροχο σπιτικό ψωμάκι για τοστ
    Υπέροχο σπιτικό ψωμάκι για τοστ

    ΠΑΤΗΣΕ ΛΑΙΚ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ 

    Υπέροχο σπιτικό ψωμάκι για τοστ.  Υγιεινή συνταγή για αφράτο ψωμί του τοστ χωρίς συντηρητικά και … Φτιάξτε μόνοι σας υπέροχο ψωμί του τοστ!

     

    Θα χαρώ να κάνετε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο YouTube! ? https://rb.gy/lxme6j

    ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ? ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΖΩ ΚΑΤΙ ΝΕΟ!!!!

    Συστατικά

    • 700 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 κουταλακι τού γλυκού αλάτι
    • 1,5 κουταλακι τού γλυκού ζάχαρη
    • 7 γραμμαρια ξερή μαγιά
    • 3 κουταλάκια του γλυκού μαλακό βούτυρο +2 κ.σ. ηλιέλαιο
    • 250 γραμμάρια γραμμαρια φρέσκο γάλα χλιαρό
    • 200 -250 γραμμάρια χλιαρό νερό
    • 1 αυγό (το ασπράδι στην ζύμη και τον κρόκο γεια αλοιμα από πάνω)

     

    Εκτέλεση

    Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεμένο με το αλάτι. Χτυπάμε το ασπράδι αυγού και ανακατεύουμε με το γάλα και τό νερό . Ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι τη ζάχαρη τή μαγιά και το μείγμα γάλα, νερό, ασπράδι και ζυμώνουμε

    Προς τα τέλος προσθέτουμε το βούτυρο με το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 10 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη εύπλαστη μαλακή πού δεν κολλάει στα χέρια.

    Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μισή ώρα σέ ζεστό μέρος (όχι στο φούρνο)να φουσκώσει.

    Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια, ανοίγουμε φύλλα τα χέρια και διπλώνουμε σε φάκελο.

    Τοποθετούμε σε μακρόστενη φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα και αφήνουμε για 30 λεπτά νά φουσκώσει ή λίγο περισσότερο.

    Αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού με μια κουταλιά της σούπας γάλα πασπαλίζουμε με σπόρους.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

     

    Θες να μαθαίνεις πρώτος ό,τι συμβαίνει;

    Stay…tuned… Γράψου στη σελίδα μου  & αν θέλεις 🙂 και στην ομάδα μου  στο Facebook για να ενημερώνεσαι για νέες δημοσιεύσεις γιατί συνεχίζουμε δυναμικά δεν τελειώσαμε εδώ! 

    Θα χαρώ να εγγραφείς στο κανάλι μου στο 👉 : YOU TUBE

    Δες όλες τις συνταγές στο 👉 : PINTEREST

    Ρίξε μια ματιά 🙂 στο προφίλ μου στο: 👉 Facebook

    Ευχαριστώ!!!