Ελαφρύ και νόστιμο cheesecake λεμόνι

    0
    345

    Ελαφρύ και νόστιμο cheesecake λεμόνι. Πολύ νόστιμη συνταγή για ένα ελαφρύ και πανεύκολο cheesecake λεμόνι! Τέλεια επιλογή για ελαφρύ επιδόρπιο μετά το γεύμα! 

    Συστατικά

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Για την βάση
    100gr. βούτυρο φυτικό
    250gr. μπισκότα digestive

    Για την κρέμα
    200gr. τυρί κρέμα παγωμένο
    140ml. ζαχαρούχο γάλα παγωμένο
    500ml. κρέμα γάλακτος με ζάχαρη για σαντιγί, παγωμένο
    1 λεμόνι το ξύσμα του
    50ml. χυμό λεμόνι

    Για το σιρόπι
    100gr. ζάχαρη άχνη
    60ml. χυμό λεμόνι

     

    Εκτέλεση

    Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη άχνη, το χυμό λεμονιού και το βάζουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Μόλις βράσει το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά.

    Τρίβουμε στο Multi τα μπισκότα. Έπειτα, λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι.

    Αφού τρίψουμε τα μπισκότα, αδειάζουμε στο δοχείο του multi το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε ακόμα λίγο για να ανακατευτούν καλά τα μπισκότα με το βούτυρο.

    Παίρνουμε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκατοστών και αδειάζουμε το μίγμα με τα μπισκότα και το βούτυρο.

    Με ένα ποτήρι ανάποδα, στρώνουμε πιέζοντας το μίγμα στην φόρμα και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

    Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της κρέμας. Σε ένα μπολ αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος, και χτυπάμε με το μίξερ έως ότου γίνει σαντιγί. Στο διάστημα που χτυπάμε, προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα. Συμπληρώνουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ.

    Κατόπιν, ρίχνουμε στο μπολ τον χυμό λεμόνι και το ξύσμα. Μετά από λίγο ανακάτεμα ακόμα με το μίξερ, η κρέμα είναι έτοιμη και την ανακατεύουμε με τη μαρίζ.

    Βγάζουμε τη φόρμα με τη βάση του γλυκού από το ψυγείο, αδειάζουμε την κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα με τη μαρίζ. Ξαναβάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο όσο περιμένουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.

    Μετά από λίγο χρόνο και αφού το σιρόπι έχει κρυώσει, πασπαλίζουμε το κέντρο της κρέμας με ξύσμα λεμονιού και με ένα κουτάλι ρίχνουμε το σιρόπι επάνω από την κρέμα στο γλυκό.

    Κατόπιν βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον για να δέσουν καλά τα υλικά.

    Μετά από αυτόν τον χρόνο, αφαιρούμε προσεκτικά την φόρμα και το cheesecake λεμόνι είναι έτοιμο να το κόψετε και να σερβίρετε!

    Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !