Ελαφρύ και νόστιμο cheesecake λεμόνι. Πολύ νόστιμη συνταγή για ένα ελαφρύ και πανεύκολο cheesecake λεμόνι! Τέλεια επιλογή για ελαφρύ επιδόρπιο μετά το γεύμα!
Συστατικά
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Για την βάση
100gr. βούτυρο φυτικό
250gr. μπισκότα digestive
Για την κρέμα
200gr. τυρί κρέμα παγωμένο
140ml. ζαχαρούχο γάλα παγωμένο
500ml. κρέμα γάλακτος με ζάχαρη για σαντιγί, παγωμένο
1 λεμόνι το ξύσμα του
50ml. χυμό λεμόνι
Για το σιρόπι
100gr. ζάχαρη άχνη
60ml. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη άχνη, το χυμό λεμονιού και το βάζουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Μόλις βράσει το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά.
Τρίβουμε στο Multi τα μπισκότα. Έπειτα, λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι.
Αφού τρίψουμε τα μπισκότα, αδειάζουμε στο δοχείο του multi το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε ακόμα λίγο για να ανακατευτούν καλά τα μπισκότα με το βούτυρο.
Παίρνουμε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκατοστών και αδειάζουμε το μίγμα με τα μπισκότα και το βούτυρο.
Με ένα ποτήρι ανάποδα, στρώνουμε πιέζοντας το μίγμα στην φόρμα και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της κρέμας. Σε ένα μπολ αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος, και χτυπάμε με το μίξερ έως ότου γίνει σαντιγί. Στο διάστημα που χτυπάμε, προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα. Συμπληρώνουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ.
Κατόπιν, ρίχνουμε στο μπολ τον χυμό λεμόνι και το ξύσμα. Μετά από λίγο ανακάτεμα ακόμα με το μίξερ, η κρέμα είναι έτοιμη και την ανακατεύουμε με τη μαρίζ.
Βγάζουμε τη φόρμα με τη βάση του γλυκού από το ψυγείο, αδειάζουμε την κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα με τη μαρίζ. Ξαναβάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο όσο περιμένουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
Μετά από λίγο χρόνο και αφού το σιρόπι έχει κρυώσει, πασπαλίζουμε το κέντρο της κρέμας με ξύσμα λεμονιού και με ένα κουτάλι ρίχνουμε το σιρόπι επάνω από την κρέμα στο γλυκό.
Κατόπιν βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον για να δέσουν καλά τα υλικά.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️