Ομελέτα στο φούρνο με πατάτες ντομάτες και μυρωδικά.

    0
    339

    Ομελέτα στο φούρνο με πατάτες ντομάτες και μυρωδικά. Απλή και νόστιμη οικονομική συνταγή για ένα γρήγορο γεύμα.

    Συστατικά

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

     4 ντομάτες φρέσκιες (μέτριες)
    5 γρ. μαντζουράνα φρέσκια (4-5 φύλλα)
    100 ml γάλα φρέσκο πλήρες
    200 γρ. πατάτες (1 τεμ.)
    10 αυγά
    10 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις (για το αλεύρωμα)
    1 πρέζα αλάτι
    5 ml ελαιόλαδο (1 κουτ. σούπας)
    4 γρ. βασιλικός φρέσκος (4-5 φύλλα)
    5 γρ. μάραθος (ένα κλαδάκι)
    2 γρ. δυόσμος (2-3 φύλλα)

     

    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε να βράσουν. Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες πάχους 2 εκ.

    Χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα και μία πρέζα αλάτι.

    Ψιλοκόβουμε τον μάραθο, τα φύλλα βασιλικού, τα φύλλα μαντζουράνας και τον δυόσμο και τα προσθέτουμε όλα στα χτυπημένα αυγά.

    Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα τηγάνι  διαμέτρου 26 εκ. που να μπορεί να μπει και στο φούρνο ή ένα ρηχό αντικολλητικό ταψί και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών. Προσθέτουμε ομοιόμορφα τις φέτες της ντομάτας και τις βρασμένες πατάτες και ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C, σκεπάζουμε την ομελέτα με ένα λαδόχαρτο και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά.

    Τη βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και με ένα μεγάλο πιάτο ή ένα καπάκι, την αναποδογυρίζουμε και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τη σερβίρουμε.

    Via:  i-Food.gr

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !