Εύκολη γαλλική τάρτα με καφέ βούτυρο

    0
    228

    Εύκολη γαλλική τάρτα με καφέ βούτυρο. Η ζύμη είναι παρόμοια με ένα pate sablée («αμμώδης» ζύμη). Είναι τρυφερό και εύθρυπτο σαν κουλουράκι, κρατάει καλά το σχήμα του και έχει μια λεπτή γεύση καφέ-βούτυρο. Έτσι, ενώ δεν θα αντικαταστήσει όλες τις ποικιλίες επιλογών τάρτας, μπορεί να υποκαταστήσει πολλές γλυκές και αλμυρές εκδοχές.

     

    Συστατικά

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο ( 85 γραμμάρια) κομμένα σε κύβους
    1 κουταλιά της σούπας άοσμο μαγειρικό λάδι όπως κουκούτσι σταφυλιού ή βιολογική κανόλα
    1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ( περίπου 142 γρ.)
    ⅛ κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι (περίπου 3 πρέζες)
    1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( 156 γρ.)

     

    Εκτέλεση

    Βουτυρώνετε μια φόρμα τάρτας 9″ (23 εκ.) (το καλύτερο είναι να αφαιρείται ο πάτος) και ανάβετε το φούρνο στους 400˚F (204˚C).

    Προσθέστε το βούτυρο, το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια κατσαρόλα 6-8” ή στρογγυλεμένο τηγάνι και ανάψτε τη φωτιά σε μέτρια φωτιά.

    Αφρός και φυσαλίδες θα αρχίσουν να σχηματίζονται καθώς το νερό εξατμίζεται από το βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο (περίπου 3 λεπτά) ανακατέψτε για λίγο να αναμειχθούν τα υλικά και αφήστε το να μαγειρευτεί για 4-6 λεπτά ακόμη ή μέχρι να δείτε να σχηματίζεται ένα μαύρο χρώμα στο κέντρο ή γύρω από τις άκρες.

    Σε αυτό το σημείο αποσύρετε από τη φωτιά καθώς αυτό το μαύρισμα μπορεί γρήγορα να παραψηθεί σε μια σκούρα καφέ (μια Beurre noir ) σάλτσα.

    Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με ένα κουτάλι σούπας (δουλεύει καλύτερα) ή μια κουταλιά μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει η ζύμη από τα πλάγια και να κολλάει μεταξύ τους. Τοποθετήστε τη ζύμη στο κέντρο της φόρμας για τάρτα και απλώστε την σε όλη τη βάση με το πίσω μέρος του κουταλιού.

    Όταν η ζύμη είναι ακόμα ζεστή αλλά αρκετά δροσερή για να την αγγίξετε, πιέστε την με τα δάχτυλά σας απλώνοντάς την ομοιόμορφα στη βάση (θα είναι λεπτή) και προς τα πάνω από τα πλαϊνά.

    Με ένα πιρούνι τρυπήστε τη βάση της ζύμης περίπου είκοσι φορές και μετά ψήστε στην κεντρική σχάρα για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη της τάρτας. Μόλις κρυώσει η τάρτα, γεμίστε …

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Προσαρμογή από συνταγή : thetasteworkshop.com

     

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !