Κουραμπιέδες με επικάλυψη σοκολάτας. Ο συνδυασμός του κουραμπιέ με την σοκολάτα είναι θεϊκός, αρκεί ο κουραμπιές να είναι απλός με γεύση φρέσκου βουτύρου, «αχιόνιστος» βεβαίως και κυρίως χωρίς ανθόνερο & αμύγδαλα για να ταιριάξει καλύτερα με την γεύση της σοκολάτας.
Συστατικά
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
- 420 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 230 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 70 γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 κουτ. σούπας κονιάκ ή μπράντι ή ρούμι μαύρο
- 1/2 κουτ. γλυκού βανιλίνη
- 300 – 350 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο, ψιλοκομμένη
- Φιστίκι Αιγίνης για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να ασπρίσει το βούτυρο και να αφρατέψει πολύ το μείγμα, για περίπου 20 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά, το ποτό και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τα υλικά ****ΜΕ μια κουτάλα, πολύ απαλά για να μην πέσει ο όγκος του μείγματος. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα και ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μπαλάκια και τους τοποθετούμε στη λαμαρίνα. Τους ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα ανοξείδωτο μπολ και πολύ λίγο νερό σε μια κατσαρόλα.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και, όταν αρχίσει το νερό να κοχλάζει, στερεώνουμε το μπολ πάνω στο στόμιό της (μπεν μαρί). Το νερό δεν πρέπει να ακουμπάει καθόλου το μπολ.
Ανακατεύουμε πού και πού μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Εναλλακτικά, λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων (στα 600 W για περίπου 1 λεπτό, διακόπτοντας ενδιαμέσως για να ανακατέψουμε, προκειμένου να μην καεί η σοκολάτα). TIP: Προσθέτω 1 κ.σ. ελαιόλαδο (για να γυαλίσει η σοκολάτα),
Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Βουτάμε έναν-έναν τους ΚΡΥΟΥΣ κουραμπιέδες μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, ώστε να καλυφθούν εξ ολοκλήρου. Τους βγάζουμε με ένα πιρούνι και τους τοποθετούμε σε μια σχάρα με ποδαράκι, να στραγγίσουν και να στερεοποιηθεί η σοκολάτα, για περίπου 2 ώρες.
Γαρνίρουμε ζεστούς με ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης.
~ Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί ~
Το βίντεο πιστεύω ότι τα «λέει όλα», αλλά είμαι στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ