Ο γύρος που θα φτιάχνετε συνέχεια ! Σαφώς γευστικότερος από τον έτοιμο, και θα ξεχάσετε τον έτοιμο γύρο
Συστατικά
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
- Για 4 μερίδες: • 500 γρ. χοιρινές πανσέτες, χωρίς κόκαλο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
- 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
- 1/2 φλιτζάνι (100 ml) καλής ποιότητας ξίδι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω τις πανσέτες σε λεπτές λωρίδες, πάχους όχι περισσότερο από 1 εκ. και τις βάζω σε ένα μεγάλο μπολ με αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το θυμάρι και την πάπρικα.
Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου και προσθέτω το ξίδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύω και πάλι, σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω κατά μέρος για 1 ώρα για να μαριναριστούν καλά οι λωρίδες της πανσέτας.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 C. Στερεώνω μια πυκνή σχάρα σε ένα ταψί, ώστε να υπάρχει κενό ανάμεσά τους. Στραγγίζω τις λωρίδες της πανσέτας από τη μαρινάδα και τις απλώνω πάνω στη σχάρα, σε μονή στρώση.
Βάζω τη σχάρα -με το ταψί από κάτω- στο μεσαίο ράφι του φούρνου και τις ψήνω για 20- 25 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθούν και να ροδίσουν!!!
Σερβίρεται με ψητές πίτες σαλάτα πατάτες τηγανιτές και τζατζικάκι !! Εξαφανίστηκαν όλα αμέσως μόλις τα έφτιαξα !!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!