Φανταστική μπουγάτσα Θεσσαλονίκης. Φανταστική εύκολη συνταγή για τραγανή μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με πλούσια αέρινη κρέμα όνειρο! Το μυστικό είναι στην αφράτη κρέμα με τις σωστές αναλογίες και το ιδανικό ψήσιμο. Και στο καλό βουτύρωμα των φύλλων.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
1 λίτρο γάλα
200γρ ζάχαρη κρυσταλλική
120γρ σιμιγδάλι ψιλό
10γρ κορν φλάουρ
2 βανίλιες
10 φύλλα κρούστας
250γρ βούτυρο
Για το πασπάλισμα
Ζάχαρη άχνη
Κανέλλα
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε 2 φύλλα κρούστας, τα οποία τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Στο κέντρο του φύλλου κρούστας βάζουμε περίπου το 1/5 από το μίγμα μας και τυλίγουμε σε φάκελο, βουτυρώνοντας όλες τις επιφάνειες καθώς το κλείνουμε.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 oC σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, μέχρι να ροδίσουν οι μπουγάτσες μας.
Αφήνουμε τις μπουγάτσες να κρυώσουν και τις πασπαλίζουμε στη συνέχεια με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Βασική ιδέα προσαρμοσμένο από: Pastry Designs