Υπέροχα τυροπιτάκια Κουρού… από απίθανα αφράτη αλλά και τραγανή ζύμη!!

    0
    401

    Υπέροχα τυροπιτάκια Κουρού… από απίθανα αφράτη αλλά και τραγανή ζύμη!! Θέλετε κάτι νόστιμο για το δεκατιανό, κάτι γρήγορο για το απογευματινό και κάτι… ενδιαφέρον για τον ουρανίσκο; Θέλετε την παρακάτω συνταγή για φανταστικά τυροπιτάκια κουρού 

    Συστατικά

    Για τη ζύμη:

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    • 1 κεσεδάκι αγελαδινό γιαούρτι
    • 1 κεσεδάκι (ίδιο με του γιαουρτιού) καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο
    • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
    • 1 κουταλιά σούπας γεμάτη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά όχι λιωμένο
    • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
    • 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    Για τη γέμιση:

    • 300 γρ. φέτα τριμμένη
    • 2 αυγά
    • προαιρετικά πιπέρι ή δυόσμο ξερό (εγώ δεν βάζω)

    Για το άλειμμα:

    • 1 αυγό χτυπημένο

     

    Εκτέλεση

    • Σε ένα μπολ φτιάχνουμε τη ζύμη μας βάζοντας και ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Δεν έχει σημασία η σειρά απλά το αλεύρι το ρίχνουμε στο τέλος και λίγο λίγο μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια και να είναι σχετικά μαλακή. Για να σας βοηθήσω θα πάρει 550 γρμ. περίπου.
    • Επίσης το κεσεδάκι γιαούρτι που βάζω εγώ είναι 320 γρ.
    • Μόλις λοιπόν η ζύμη μας είναι έτοιμη (δε θα σας πάρει καθόλου χρόνο γίνεται αμέσως!) την αφήνουμε στο μπολ σκεπασμένη για μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί και ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη γέμιση θρυμματίζοντας τη φέτα και ανακατεύοντάς την με τα αυγά.
    • Έτσι λοιπόν στη συνέχεια παίρνουμε από τη ζύμη και πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος περίπου ενός μέτριου καρυδιού (το μέγεθος το αποφασίζετε εσείς) και τα πατάμε με την παλάμη μας πάνω στον πάγκο για να ανοίξουν έχοντας λίγο πάχος, μην τα ανοίξετε σε πολύ λεπτό φύλλο. Τοποθετούμε στο καθένα ένα κουτ. γλυκού γέμιση και κλείνουμε σα μισοφέγγαρο πατώντας καλά με τα δάχτυλα γύρω γύρω.
    • Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
    • Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 πάνω κάτω αντιστάσεις για 30 περίπου λεπτά μέχρι να χρυσίσουν καλά.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Via: syntagesmearwmakaigeushgiamikrakaimegalapaidia.wordpress.com

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
    Προηγούμενο άρθροΦανταστική μπουγάτσα Θεσσαλονίκης
    Επόμενο άρθροCheesecake Μους με λεμόνι
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!