Φτιάξε Γαριδομακαρονάδα Αμβρακικού!! Υπέροχη!!!
Από την Μπούκα μέχρι το Μενίδι, οι ψαράδες βγάζουν καθημερινά με τις βάρκες τους ολόφρεσκες γαρίδες, τις διάσημες γαρίδες Αμβρακικού.
Αγόρασε το με ενα κλικ ΕΔΩ
Συστατικά
½ κιλό γαρίδες
Μισό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι-πιπέρι
Ντομάτα τριμμένη
½ του φλιτζανιού ούζο ή λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό
Ζυμαρικά της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τις γαρίδες μας με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια θερμοκρασία για να μην μας καούν.
Όταν οι γαρίδες μας έχουν πάρει πορτοκαλί χρώμα σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μετά προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον βασιλικό(εφόσον τον προτιμήσετε) και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε να βράσει λίγο και μετά προσθέτουμε το ζυμαρικό μας και αφήνουμε να βράσει μαζί.
Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε την σάλτσα μας και να την σερβίρουμε σε ήδη βρασμένα ζυμαρικά από πάνω.
Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από : www.valtosprovince.com
Αγόρασε το με ενα κλικ ΕΔΩ