Γαρίδες σαγανάκι υπέροχες!!

    0
    444

    Γαρίδες σαγανάκι υπέροχες!! Οι γαρίδες σαγανάκι είναι κλασική επιλογή για το τραπέζι σας καθώς έχουν πλούσια και ταυτόχρονα ελαφριά γεύση! Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή οπωσδήποτε!!!

     

    Συστατικά

    • * Για τις γαρίδες σαγανάκι θα χρειαστείτε:
    • 1.200 γρ. γαρίδες μεγάλες (Νο 3), καθαρισμένες από τα κελύφη και το εντεράκι (αφήνετε το κεφάλι και την ουρά)
    • 40 ml ελαιόλαδο, ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκού σουσάμι
    • 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
    • Τα φύλλα από 10 κλαράκια δυόσμο, ψιλοκομμένα
    • * Υλικά για την σάλτσα
    • 90 ml ελαιόλαδο
    • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
    • 1 κιλό ντομάτες ώριμες, τριμμένες
    • 90 ml ούζο
    • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

     

    Εκτέλεση

    Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο για ½ λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Ρίχνετε τις ντομάτες, το ούζο και αλατοπίπερο και βράζετε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

    Παράλληλα, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και απλώνετε τις γαρίδες σε ταψί, κατά προτίμηση πυρέξ, όπου ιδανικά να τις χωράει σε μία στρώση.

    Αλείφετε τις γαρίδες με το λάδι και το σουσάμι και τις αλατοπιπερώνετε. Σκορπίζετε ομοιόμορφα τη φέτα και το δυόσμο, περιχύνετε με τη σάλτσα και ψήνετε για 8 – 10 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος των γαρίδων.

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από : https://www.foodmaniacs.gr/

    Το είδαμε εδώ

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
    Προηγούμενο άρθροΠίτσα μαργαρίτα
    Επόμενο άρθροΚοτόπουλο φιλέτο μαριναρισμένο
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!