Γαρίδες σαγανάκι υπέροχες!! Οι γαρίδες σαγανάκι είναι κλασική επιλογή για το τραπέζι σας καθώς έχουν πλούσια και ταυτόχρονα ελαφριά γεύση! Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή οπωσδήποτε!!!
Συστατικά
- * Για τις γαρίδες σαγανάκι θα χρειαστείτε:
- 1.200 γρ. γαρίδες μεγάλες (Νο 3), καθαρισμένες από τα κελύφη και το εντεράκι (αφήνετε το κεφάλι και την ουρά)
- 40 ml ελαιόλαδο, ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκού σουσάμι
- 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- Τα φύλλα από 10 κλαράκια δυόσμο, ψιλοκομμένα
- * Υλικά για την σάλτσα
- 90 ml ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 κιλό ντομάτες ώριμες, τριμμένες
- 90 ml ούζο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο για ½ λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Ρίχνετε τις ντομάτες, το ούζο και αλατοπίπερο και βράζετε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Παράλληλα, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και απλώνετε τις γαρίδες σε ταψί, κατά προτίμηση πυρέξ, όπου ιδανικά να τις χωράει σε μία στρώση.
Αλείφετε τις γαρίδες με το λάδι και το σουσάμι και τις αλατοπιπερώνετε. Σκορπίζετε ομοιόμορφα τη φέτα και το δυόσμο, περιχύνετε με τη σάλτσα και ψήνετε για 8 – 10 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος των γαρίδων.
♨️ ♨️ ♨️ ♨️
Γαρίδες σαγανάκι υπέροχες!! Οι γαρίδες σαγανάκι είναι κλασική επιλογή για το τραπέζι σας καθώς έχουν πλούσια και ταυτόχρονα ελαφριά γεύση! Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή οπωσδήποτε!!!
🟣 ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ 👉 👉 https://t.co/Bfs1oOf17y
— Matoula ♨️Tina’s recipes ♨️ (@SyntagesTinas) January 20, 2024
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από : https://www.foodmaniacs.gr/
Το είδαμε εδώ
