Γαριδομακαρονάδα Αμβρακικού!! Φανταστική
Από την Μπούκα μέχρι το Μενίδι, οι ψαράδες βγάζουν καθημερινά με τις βάρκες τους ολόφρεσκες γαρίδες, τις διάσημες γαρίδες Αμβρακικού.
Συστατικά
½ κιλό γαρίδες
Μισό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι-πιπέρι
Ντομάτα τριμμένη
½ του φλιτζανιού ούζο ή λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό
Ζυμαρικά της αρεσκείας σας
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τις γαρίδες μας με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια θερμοκρασία για να μην μας καούν.
Όταν οι γαρίδες μας έχουν πάρει πορτοκαλί χρώμα σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μετά προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον βασιλικό(εφόσον τον προτιμήσετε) και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε να βράσει λίγο και μετά προσθέτουμε το ζυμαρικό μας και αφήνουμε να βράσει μαζί.
Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε την σάλτσα μας και να την σερβίρουμε σε ήδη βρασμένα ζυμαρικά από πάνω.
Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από : www.valtosprovince.com