Ζύμη brioche με κανέλα και γλάσο λεμόνι. «Σαλιγκάρια» από ζύμη brioche με κανέλα και γλάσο λεμόνι. Πανεύκολα «Σαλιγκάρια» από ζύμη, μία συνταγή που δεν πρέπει να χάσετε! Γίνονται στο πι και φι και είναι λαχταριστά και πεντανόστιμα.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
- ** Υλικά για τη ζύμη brioche:
- 500 γρ. αλεύρι λευκό μαλακό
- 260 ml γάλα φρέσκο πλήρες
- 70 γρ. βούτυρο
- 1 βανίλια
- 100 γρ. ζάχαρη (4-5 κουτ. σούπας)
- 8 γρ. μαγιά ξηρή (1 φακελάκι)
- 6 πρέζες αλάτι (2 κουτ. γλυκού)
- ** Υλικά για το γαρνίρισμα:
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 αυγό
- 6 πρέζες κανέλλα (σκόνη) (10 γρ.)
- ** Υλικά για το γλάσο:
- 10 ml χυμός λεμονιού φρέσκος (2 κουτ. σούπας)
- 10 γρ. βούτυρο (1 κουτ. γλυκού)
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι και με το φτερό το ανακατεύουμε καλά με τη βανίλια, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο κρύο κομμένο σε κομμάτια. Αφήνουμε το μίξερ να δουλεύει για 4 λεπτά μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά και να ομογενοποιηθούν.
Ανακατεύουμε το γάλα χλιαρό (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη μαγιά. Αλλάζουμε εξάρτημα στο μίξερ και βάζουμε τον γάντζο. Ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά σιγά-σιγά στο μείγμα του αλεύρου και το δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μαλακή ζύμη.
Στη συνέχεια τη βάζουμε σε μια αλευρωμένη μπασίνα, τη σκεπάζουμε καλά με πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
Όταν τη βγάλουμε από το ψυγείο, κόβουμε κομμάτια ζύμης 50 γραμμαρίων περίπου και τα πλάθουμε σε χοντρά μπαστουνάκια. Τα μεταφέρουμε σε άλλο μέρος του πάγκου και με έναν πλάστη τα ανοίγουμε για να φαρδύνουν.
Χτυπάμε το αυγό και με το πινέλο αλείφουμε τη μία πλευρά τους και πασπαλίζουμε με το μείγμα καστανής ζάχαρης και κανέλας, που έχουμε φτιάξει προηγουμένως. Τυλίγουμε τα μπαστουνάκια σε σχήμα σαλιγκαριού και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα σκεπασμένα με ένα νοτισμένο πανί και στη συνέχεια τα ψήνουμε στους 170°C για 20-25 λεπτά.
Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσου
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει βράση το μείγμα και σβήνουμε τη φωτιά.
Με ένα κουτάλι προσθέτουμε όσο γλάσο θέλουμε πάνω στα κρύα brioche και σερβίρουμε. * Προτεινόμενες μερίδες: 20
«Σαλιγκάρια» από ζύμη brioche με κανέλα και γλάσο λεμόνι 💕💕💕💕https://t.co/CGbYr5W4m0 via @SyntagesMatinas
— Matoula ♨️Tina’s recipes ♨️ (@SyntagesTinas) January 13, 2024
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από : i-food.gr