Γεμιστά Καλαμάρια Πάρου

    0
    209

    Γεμιστά Καλαμάρια Πάρου. Με ουζάκι ή παριανό κρασί τα γεμιστά καλαμάρια της Πάρου αποτελούν έναν εκλεκτό μεζέ ή ακόμη κι ένα πλήρες γεύμα. Ένα νόστιμο και υγιεινό φαγητό. Μια εύκολη συνταγή για καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι, ένα πλήρες γεύμα για όλη την οικογένεια.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

     

    Συστατικά

    • 1200 γρ. περίπου καλαμαράκια μεγαλούτσικα
    • 9-10 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτά φετάκια
    • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 1/2 φλ.τσ. άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
    • 1 λεμονιού το χυμό
    • 1 μεγάλη, ώριμη ντομάτα σε κυβάκια
    • 1/2 φλ.τσαγιού ρύζι καρολίνα
    • 1/3 φλ.τσαγιού ούζο
    • 1 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
    • αλάτι, πιπέρι
    Syntages matinasgr Γεμιστά Καλαμάρια Πάρου
    Syntages matinasgr Γεμιστά Καλαμάρια Πάρου

    Εκτέλεση

    1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, αφαιρώντας τα πλοκάμια, τα οποία ψιλοκόβουμε χωριστά. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
    2. Σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε γιά 2′ το ξερό κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα φρέσκο κρεμμυδάκια και τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και τα γυρίζουμε μέχρι να πιούν τα υγρά τους και να σωταριστούν λίγο με το λάδι τους.
    3. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε 1/2 λεπτό στη φωτιά και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε λίγο να το πιεί, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Το βάζουμε 5 λ σε σουρωτήρι να στραγγίξει τα υγρά του, τα οποία κρατάμε.
    4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Γεμίζουμε με το μείγμα κάθε καλαμάρι κατά τα 3/4 και κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα. Τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος στη σειρά. Ρίχνουμε γύρω γύρω όσα υγρά άφησε η γέμιση και περιχύνουμε τα καλαμάρια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού.
    5. Τα ψήνουμε στο προθερμασμέο φούρνο γιά 1 ώρα περίπου, σκεπασμένα γιά 30 λ με αλουμινόχαρτο. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 30 λ. Ενδιαμέσως, τα γυρίζουμε και ελέγχουμε αν χρειάζονται λίγο νεράκι επιπλέον.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Βασική ιδέα προσαρμοσμένο από: www.filenades.gr

     

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !

    Ρολόι τσέπης Χρώμιο διακοσμημένο με άγκυρα σε χρυσό χρώμα.

    Δείτε το με κλικ ΕΔΩΡολόι τσέπης Χρώμιο διακοσμημένο με άγκυρα σε χρυσό χρώμα.HOT Προσφορά My Vendora .

    Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα μυρωδάτη στριφτή!!
    Επόμενο άρθροΚατσικάκι κοκκινιστό
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!