Για σήμερα έχουμε σουτζουκάκια – ένα νοστιμότατο φαγητό με υπέροχη δεμένη σάλτσα. Το αγαπημένο μας παραδοσιακό φαγητό με καταγωγή από τη Σμύρνη τώρα στο τραπέζι σας! Υπέροχα σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα.
Συστατικά
Υλικά
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
2 φέτες ψωμί χωρίς κόρα μουσκεμένο
1 κρεμμύδι στον τρίφτη
1 κσ σκόρδο ψιλοκομμένη
Κύμινο
Αλάτι πιπέρι
1 κ.σ ξύδι
1 αυγό
Για την σάλτσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες στον τρίφτη
1.κ Πελτέ
Αλάτι πιπέρι
Λίγο ζάχαρη
2 μπαχάρια
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια τα ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο. Μετά τα πλάθουμε μακρόστενα τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζω σε αρκετό καλαμποκέλαιο. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μετά προσθέτουμε τις ντομάτες τα μπαχάρια αλάτι πιπέρι τον πελτέ και λίγο νερό.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράση και να δέσει η σάλτσα. Θα σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.
Via: xrysessyntages.gr
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ