Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ μους λεμόνι και φράουλες. Ένα πανεύκολο γλυκό, ελαφρύ και δροσερό, με βάση μπισκότα σαβαγιάρ και μους λεμόνι που θα φτιάξετε πανεύκολα και θα σερβίρετε μαζί με φρέσκιες φράουλες και μαρμελάδα λεμόνι.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
Υλικά για 8-10 άτομα
Για τη βάση
- 300γρ. μπισκότα σαβαγιάρ έτοιμα του εμπορίου
- λίγο σιρόπι λεμονιού κρύο (1 φλιτζάνι νερό βρασμένο με τη ζάχαρη και χυμό από ένα λεμόνι για 5 λεπτά)
Για τη μους
- 1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
- 400ml κρέμα γάλακτος
- 150ml χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 2 λεμόνια
Για τη διακόσμηση
- λίγο μαρμελάδα λεμόνι
- Μερικές φράουλες
Εκτέλεση
- Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι κι αφήνετε να κρυώσει.
- Χτυπάτε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος (καλά παγωμένη από το ψυγείο) για 7-10 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει το μίγμα.
- Προσθέτετε το ξύσμα και μετά το χυμό λεμονιού σε δόσεις, εξακολουθώντας να χτυπάτε διαρκώς μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μίγμα.
- Στρώνετε τα σαβαγιάρ στον πάτο του ταψιού και τα βρέξετε λίγο με το σιρόπι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
- Απλώνετε από πάνω τη μους λεμονιού και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει.
- Σερβίρετε το γλυκό κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια και διακοσμώντας το με κομματάκια από φρέσκες φράουλες και λίγη μαρμελάδα λεμόνι. Εγώ χρησιμοποίησα τη μαρμελάδα λεμόνι με αγουρέλαιο της Πυλιακής Γης.
Tip:
Εκτός από μαρμελάδα λεμόνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά λίγο ξύσμα λεμονιού ή λίγη μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού φράουλα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!