Σαραγλάκια με σοκολάτα! Ένα παραδοσιακό, σιροπιαστό και εύκολο γλυκό Θεσσαλονίκης παρόμοιο με τον μπακλαβά με τραγανό φύλλο κρούστας
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
1 συσκευασία φύλλο κρούστας,
200 γρ φιστίκια Αιγίνης,
350 γρ βιτάμ λιωμένο (θα χρειαστεί περισσότερο),
1/2 κ.γ κανέλα,
1/4 κ.γ γαρύφαλλα σκόνη
ΣΙΡΟΠΙ:
500 γρ ζάχαρη,
300 γρ νερό,
1 ξυλάκι κανέλας και
φλούδα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά, να δέσει. Ετοιμάζουμε τα σαραγλάκια. Χτυπάμε στο μουλτι τα φιστίκια (τα θέλουμε χοντροκομμένα). Σε μπολ ανακατεύουμε τα φιστίκια, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τα βουτυρώνουμε ελαφρά.
Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας. Τα παίρνουμε ένα ένα. Βουτυρώνουμε και το διπλώνουμε στη μέση. Ξανά βουτυρώνουμε. Απλώνουμε κατά μήκος μια κουταλιά φιστίκια. Κάνουμε ένα γύρισμα και βάζουμε ένα καλαμάκι για να μας βοηθήσει να τυλίξουμε και να δώσουμε το τελικό σχήμα. Σε κάθε γύρισμα του φύλλου βουτυρώνουμε. (Αυτό είναι το μυστικό).
Μόλις ολοκληρώσουμε το τύλιγμα του φύλλου το σουφρώνουμε απαλά και από τις δύο πλευρές. Τραβάμε το καλαμάκι και το σαραγλάκι είναι έτοιμο. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Όταν τελειώσουμε τα βουτυρώνουμε καλά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν! Σιροπιάζουμε και σερβίρουμε με τριμμένα φιστίκια ή τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
* Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
Ρολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι.
Δείτε το με ενα κλικ ΕΔΩHOT Προσφορά My Vendora Ρολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι