Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και γιαούρτι

    0
    811

    Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και γιαούρτι. Απλό και εύκολο γλυκό που θέλεις πάντα να έχεις στο ψυγείο σου!

    Συστατικά

    • * Υλικά για τη στρώση μπισκότου
    • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
    • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
    • 90 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος
    • * Υλικά για την κρέμα γιαουρτιού
    • 800 γρ. γιαούρτι
    • 4 κ.σ. μέλι
    • ξύσμα από 1 λεμόνι
    • * Υλικά για την επικάλυψη
    • 300 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας
    • χυμό από ½ λεμόνι

     

    Εκτέλεση

    Ετοιμάζουμε τη στρώση μπισκότου. Βάζουμε τα μπισκότα σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και τα αλέθουμε.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

    Λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο αγελάδος σε μικρή κατσαρόλα και το ρίχνουμε στα μπισκότα.

    Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί τριφτό μείγμα.

    Πιέζουμε το μισό μείγμα να εφαρμόσει σε γυάλινο σκεύος (ψυγείου).

    Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε το μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    Απλώνουμε ομοιόμορφα το μισό μείγμα γιαουρτιού πάνω στη βάση μπισκότου.

    Από πάνω πασπαλίζουμε με άλλο μισό μείγμα μπισκότου, φροντίζοντας να καλυφθεί η επιφάνειά του. Καλύπτουμε με το άλλο μισό μείγμα γιαουρτιού, ισιώνοντας όσο μπορούμε την επιφάνειά του.

    Σε μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το χυμό λεμονιού.

    Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μαρμελάδας πάνω στο γλυκό.

    Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες, πριν το σερβίρουμε.

    Μπορούμε να φυλάμε το γλυκό στην κατάψυξη, καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη, για να είναι πιο σφιχτό και δροσιστικό.

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Το είδαμε ΕΔΩ

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
    Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακοί κουραμπιέδες
    Επόμενο άρθροΚεκάκια ατομικά πορτοκαλιού
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!