Γλυκό ψυγείου, Πουτίγκα λεμονιού Ένα δροσερό και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου για το καλοκαίρι, και όχι μόνο. Εγώ χρησιμοποίησα ζελέ λεμόνι αλλά μπορείτε να βάλετε όση φαντασία θέλετε και να συνδυάσετε όποια γεύση σας εμπνέει!
Συστατικά
- 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
- 200 ml γάλα
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 120 γρ. βούτυρο
- 130 γρ. άχνη ζάχαρη
- 230 γρ. σαντιγύ
- 200 ml βραστό νερό
- 1 φακελάκι ζελέ λεμονιού
- 200 ml κρύο νερό
Εκτέλεση
Βουτάμε τα μπισκότα μας μέσα στο γάλα και τα στρώνουμε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση ( ή σε ένα πυρέξ )
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε προσεκτικά, για να μη χαθεί ο όγκος.
Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα μπισκότα και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το βραστό νερό και προσθέτουμε το πακέτο ζελέ λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κρύο νερό. Μόλις αρχίσει να πήζει, βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο, ρίχνουμε πάνω στην κρέμα το ζελέ και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Μετά από 2 ώρες που το ζελέ θα έχει πήξει, απλώνουμε πάνω του ομοιόμορφα την υπόλοιπη κρέμα και ξανατοποθετούμε στο ψυγείο για 30′ λεπτά.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Εγώ χρησιμοποίησα ζελέ λεμόνι αλλά μπορείτε να βάλετε όση φαντασία θέλετε και να συνδυάσετε όποια γεύση σας εμπνέει!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
