Γρήγορο Κέικ σοκολάτας μπανάνας χωρίς Ψήσιμο! Υπέροχο κέικ σοκολάτας μπανάνας που μπορείτε να φτιάξετε χωρίς ψήσιμο. Αυτό το κέικ είναι πολύ νόστιμο, γι ‘αυτό σας προτείνουμε να αποθηκεύσετε αυτήν τη συνταγή ή να μας επισκεφτείτε για να την προετοιμάζετε πάντα γρήγορα.
Συστατικά
- Ξηρά μπισκότα – 400γρ.
- Βούτυρο – 180γρ.
- Ζελατίνη – 10 γρ
- Νερό – 100 ml .
- Γάλα – 100ml .
- Ξινή κρέμα – 400γρ.
- ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΩ ΞΥΝΗ ΚΡΕΜΑ
- *** ΔΗΛΑΔΗ (sour cream), ένα προϊόν που στην Ελλάδα δεν είναι βέβαιο ότι θα το βρεις στο συνοικιακό σούπερ μάρκετ ή μπακάλικο.
- Ζάχαρη – 6 κουταλιές της σούπας
- Κακάο – 3 κουταλιές της σούπας
- 2 Μπανάνες
- Σοκολάτα (για διακόσμηση).
Εκτέλεση
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αλέσετε τα μπισκότα σε ψίχουλα σε ένα μπλέντερ, στη συνέχεια προσθέστε λιωμένο βούτυρο σε αυτό και στη συνέχεια ανακατέψτε ξανά.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Στη συνέχεια, πρέπει να βρείτε μια φόρμα στην οποία θα ήταν βολικό να συναρμολογήσετε το κέικ.
Βάζουμε πρώτα τα τριμμένα μπισκότα, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση για το κέικ. Είναι σημαντικό να πιέσουμε καλά με ένα κουτάλι τη βάση έτσι ώστε να είναι μία μάζα.
Μετά από αυτό, βάλτε το στον καταψύκτη για 5 λεπτά.
Ενώ η βάση ψύχεται, πρέπει να κάνουμε τη γέμιση.
Βάζω το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτω γάλα, 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, κακάο και τη ζελατίνη. ( Διαλύω Ζελατίνη – 10 γρ σε 100 ml Νερό ) .
Στη συνέχεια ανακατεύω σωστά σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει και μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη. ΔΕΝ πρέπει βράσει, καθώς η ζελατίνη σε αυτή την περίπτωση θα χάσει τις ιδιότητές της. Στη συνέχεια, προσθέτω ** ξινή κρέμα και ανακατεύω μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Μετά κόβω τις μπανάνες, κατά μήκος και στη μέση. Τις τοποθετώ στη βάση όπως στην εικόνα…
….και στη συνέχεια γεμίζω τη φόρμα μου με την κρέμα.
Μετά από αυτό, το κέικ τοποθετείται στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Όταν το βγάλω από το ψυγείο, αφαιρώ προσεκτικά την φόρμα μου και γαρνίρω το κέικ με θρυμματισμένη σοκολάτα.
Με αυτόν τον τρόπο, έχω ένα κέικ που χρειάζεται 15 λεπτά για να μαγειρέψω, που είναι ένα νόστιμο επιδόρπιο για τσάι ή μια μικρή γιορτή.
Δες εδώ όλες τις συνταγές για κέικ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
