Η αυθεντική ελληνική συνταγή μπουγάτσας! Χρυσή και κρεμώδης τελειότητα! Η μπουγάτσα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό που φτιάχνεται με την πιο κρεμώδη κρέμα τυλιγμένη σε χρυσοκαφέ τραγανό φύλλο, πασπαλισμένη με λιωμένο βούτυρο και γαρνιρισμένη με ζάχαρη άχνη και κανέλα.. Απλά καταπληκτικό! Ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο, ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας, ως νόστιμο σνακ ή ως χορταστικό επιδόρπιο.
Ακολουθήστε βήμα προς βήμα τη συνταγή μου για την ελληνική μπουγάτσα και αναδημιουργήστε αυτή την παραδοσιακή γλυκιά απόλαυση από την αρχή! Απολαύστε το όσο είναι ακόμα ζεστό με μια τελευταία στιγμή πασπαλίζοντας ζάχαρη άχνη και κανέλα.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
- Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά / Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 20 λεπτά
- Απόδοση: 8 – 10 μερίδες 1 x / Κατηγορία: Επιδόρπιο
- Τρόπος: Ψημένο / Κουζίνα: Ελληνική
Συστατικά
Για την μπουγάτσα
400 – 450 g ζύμη φύλλου
200 γρ βούτυρο, λιωμένο
200 γραμμάρια ζάχαρη
1 κιλό γάλα
120 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( 4,5 oz )
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη
Κανέλα
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Για να φτιάξετε αυτή την παραδοσιακή συνταγή μπουγάτσας, ξεκινήστε φτιάχνοντας τη γέμιση. Για να ετοιμάσετε τη γέμιση για τη μπουγάτσα προσθέτετε σε ένα μεγάλο μπολ τη ζάχαρη, τα αυγά και το αλεύρι . χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και τα αφήνουμε να βράσουν. Ακριβώς πριν βράσει το γάλα, ρίξτε το 1/3 του μείγματος γάλακτος και εκχυλίσματος βανίλιας στο μείγμα του αλευριού από το βήμα 1 και ανακατέψτε.
Χαμηλώστε τη φωτιά. Προσθέστε το μείγμα αλευριού και γάλακτος στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο χλιαρό γάλα . Χτυπάμε πολύ γρήγορα, μέχρι το μείγμα να πήξει και να γίνει λείο και κρεμώδες. Μην βγάζετε το τηγάνι από την εστία ενώ ανακατεύετε. Αυτό πρέπει να διαρκέσει 2-3 λεπτά.
Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε κατά διαστήματα για να μην σχηματίσει πέτσα η κρέμα από πάνω, ενώ ετοιμάζετε την υπόλοιπη συνταγή της μπουγάτσας.
Για αυτή τη συνταγή μπουγάτσας θα χρειαστείτε ένα μεγάλο ταψί, περ. 20×30 cm / 8×12 ίντσες. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, βουτυρώνουμε τον πάτο και τα πλαϊνά του ταψιού.
Ξετυλίξτε τη ζύμη φύλλου από το πλαστικό μανίκι. Για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή για μπουγάτσα θα χρειαστείτε 10-12 φύλλα φύλλου. Χρησιμοποιήστε 5-6 φύλλα φύλλου για τον πάτο της μπουγάτσας και 4-5 φύλλα για την κορυφή.
Ξεκινήστε στρώνοντας ένα ένα τα φύλλα στον πάτο του ταψιού , φροντίζοντας να πασπαλίσετε το καθένα πολύ καλά με λιωμένο βούτυρο . Βάλτε την κρέμα από το βήμα 4, λειάνοντας την επιφάνεια με μια σπάτουλα και διπλώστε τα φύλλα φύλλου πάνω από την κρέμα.
Καλύπτουμε την μπουγάτσα με 4-5 φύλλα φύλλου , πασπαλίζοντας κάθε φύλλο με λιωμένο βούτυρο. Με ένα μαχαίρι κόψτε λίγο από το υπερβολικό φύλλο, αν θέλετε, και τυλίξτε το υπόλοιπο στις άκρες. Αλείφουμε την κορυφή με μπόλικο βούτυρο και τρίβουμε την μπουγάτσα με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Ψήνουμε την μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 45 λεπτά , μέχρι να ροδίσει και να ροδίσει η φυλλίτσα.
Αφήνουμε την μπουγάτσα να κρυώσει για λίγο πριν τη σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα . Απολαύστε το όσο είναι ακόμα ζεστό με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ ή τσάι.
Δημοσίευση από @matinas_recipesΠροβολή στο Threads
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από : https://www.mygreekdish.com/