Η πιο νόστιμη και ασυνήθιστη κρέμα σιμιγδαλιού. Ίσως όλοι θα συμφωνήσουν ότι σχεδόν σε κάθε ζαχαροπλαστική, τα δύο κύρια συστατικά είναι το κέικ και η κρέμα. Σήμερα, υπάρχουν πολλές ποικιλίες τόσο για το πρώτο όσο και για το δεύτερο, το κύριο πράγμα είναι να μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα. Για παράδειγμα, αντί για την οικεία σε πολλούς κρέμα βουτύρου, μπορείτε να μαγειρέψετε μια ασυνήθιστη και πολύ νόστιμη κρέμα πάνω σε σιμιγδάλι. Αυτή η κρέμα μοιάζει με το πιο ντελικάτο σουφλέ και διατηρεί τέλεια το σχήμα της.
Συστατικά
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
- γάλα – 500 ml
- σιμιγδάλι – 5 κουταλιές της σούπας
- βούτυρο – 300 g
- ζάχαρη – 7 κουταλιές της σούπας.
- ζάχαρη βανίλιας – 20 g
- αυγό (προαιρετικά) – 2 κρόκοι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι σε αυτό. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε ένα στεγνό μείγμα ζάχαρης και σιμιγδαλιού.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι με τη ζάχαρη σε λεπτή ροή στο καυτό γάλα και το ψήνουμε μέχρι να πήξει και μετά το αφαιρούμε να κρυώσει για περίπου 2 ώρες.
Χτυπάμε με μίξερ τον κρύο χυλό σιμιγδαλιού. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέστε μαλακό βούτυρο στον χυλό. Η κρέμα αρχίζει αμέσως να ασπρίζει.
Στο τέλος προσθέτουμε στην κρέμα το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη βανίλιας ή όποια γεύση επιθυμείτε. Επίσης, αν θέλετε, μπορούν να προστεθούν κρόκοι αυγών στην κρέμα, τότε θα είναι ακόμα πιο υπέροχη. Έτοιμο!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
The post appeared first on: https://www.daybook.info/