Ιταλικό Κέικ Fiesta. Κέικ αρωματισμένο με βανίλια και φλούδα πορτοκαλιού, κρέμα καρυδιού και γλάσο σοκολάτας – Η … Το διάσημο Ιταλικό Κέικ Fiesta (Τούρτα της γιορτής) .
Συστατικά
Για τη βάση
3 αυγά (κρόκοι και ασπράδια χωρισμένα)
60 γρ. γάλα
120 γρ. ζάχαρη
180 γρ.
60 γρ. σπορέλαιο
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Για τη γέμιση
150 ml καφέ ή πορτοκάλι
40 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι
100 ml γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
70 γρ. ζάχαρη
Για εμποτιση
200 ml νερό
20 γρ. ζάχαρη
50 ml καφέ ή λικέρ πορτοκάλι
30 ml ζαχαρούχο καφέ ή πορτοκαλιού
Για κάλυψη
250 γρ. μαύρης σοκολάτας
30 γρ. βουτύρο
Εκτέλεση
Ξεκινήστε την προετοιμασία της βάσης του κέικ φιέστα ανακατεύοντας τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη.
Προσθέστε λάδι και γάλα. Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Ξεχωριστά χτυπάμε τα ασπράδια και τα ενσωματώνουμε στη ζύμη. Αδειάζουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ διαμέτρου 24 εκ. ή τετράγωνο 22×20 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 30 λεπτά περίπου. Αφήστε το να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι
και τη ζάχαρη. Προσθέστε γάλα και καφέ ή πορτοκάλι ανακατεύοντας για να μην σχηματιστούν σβώλοι.
Τοποθετούμε στη φωτιά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σφίξει η κρέμα. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και βάλτε λίγη μεμβράνη σε επαφή. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε την κρέμα.
Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη.
Σβήστε και αφήστε το να κρυώσει. (Προσθέστε τον καφέ και το λικέρ καφέ Ή πορτοκάλι.) Αφήστε να κρυώσει εντελώς. Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Τώρα συναρμολογήστε το κέικ της φιέστας.
Κόψτε τη βάση κατά μήκος για να πάρετε δύο μέρη. Βρέχουμε τη βάση και προσθέτουμε τη γέμιση.
Σκεπάζουμε με την άλλη φέτα βάσης και βρέχουμε και αυτή. Καλύπτουμε πρώτα τις άκρες με λιωμένη σοκολάτα και μετά την κορυφή. Με λίγη από τη ζεσταμένη λιωμένη σοκολάτα φτιάχνουμε τις χαρακτηριστικές λωρίδες της φιέστας. Αφήνουμε το κέικ να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Το βγάζετε από το ψυγείο μισή ώρα πριν το σερβίρετε, για να μην σκάσει το γλάσο.
Δες εδώ όλες τις συνταγές για κέικ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
