Χταπόδι τηγανητό

    0
    217

    Χταπόδι τηγανητό. Χταπόδι τηγανητό, συνοδευόμενο από ταραμά. Γεύσεις που μένουν και θα τρελάνουν τον ουρανίσκο σας. Ένα ορεκτικό που δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι.

    ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ? ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΖΩ ΚΑΤΙ ΝΕΟ!!!!

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Συστατικά

    1 χταπόδι, 1,5-2 κιλά περίπου

    100 ml ελαιόλαδο

    6 κλ. θυμάρι

    2 φύλλα δάφνης

    1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

    1 φινόκιο, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

    1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

    1 κ.σ. ξύδι, βαλσάμικο

    ½ κ.σ. πιπέρι, σε κόκκους

    Για το πανάρισμα:

    200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

    50 γρ. καλαμποκάλευρο

    1 κ.γ. ξερό θυμάρι

    1 κ.γ. ξερή ρίγανη

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Για το τηγάνισμα:

    Ηλιέλαιο

    Για το σερβίρισμα:

    Ταραμοσαλάτα

     

    Εκτέλεση

    Απλώνουμε στον πάτο μιας πλατιάς κατσαρόλας το κρεμμύδι, το καρότο, το φινόκιο, προσθέτουμε το ξύδι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι και την αφήνουμε στην άκρη.

    Χαράσσουμε περιμετρικά το δόντι του χταποδιού με ένα ίσιο μαχαίρι και το αφαιρούμε.
    Αφαιρούμε το κεφάλι του χταποδιού, το κόβουμε στα τέσσερα, χωρίζουμε τα πλοκάμια και τα τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά.
    Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με αλουμινόχαρτο και σιγοβράζουμε το χταπόδι σε χαμηλή φωτιά για 1-1.5 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
    Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το αφήσουμε να κρυώσει καλά.
    Αδειάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το θυμάρι, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά.
    Βάζουμε ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
    Παίρνουμε το χταπόδι, το βουτάμε στο μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάει παντού και το τηγανίζουμε.
    Αποσύρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με ταραμοσαλάτα.
    TIP:  Σε περίπτωση που εξατμιστεί όλη η υγρασία κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος του χταποδιού, συμπληρώνουμε λίγο νερό. Άμα επιθυμούμε μπορούμε να βάλουμε στο πανάρισμα αντί για ξερά μυρωδικά, φρέσκα ψιλοκομμένα.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Via: giorgostsoulis.com

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
    Προηγούμενο άρθροΙταλικό Κέικ Fiesta
    Επόμενο άρθροΚοκκινόψαρο στην λαδόκολλα
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!