Καριόκες σπιτικές, σαν του παλιού καιρού. Οι καριόκες είναι ένα μεγάλο κομμάτι των γευστικών αναμνήσεων από τα παιδικά μου χρόνια. Ανοίγοντας ένα κουτί με τυλιχτά από ζαχαροπλαστείο, έχω να σκεφτώ δύο μόνο γλυκά. Τις καριόκες και τα παστάκια που έτρωγα ως παιδί. Τα υπόλοιπα τα παραμέριζα, αφήνοντάς τα για τους άλλους. Σε μεγάλη ανάγκη τα αναζητούσα και τα καταβρόχθιζα κι αυτά, δεν λέω, αλλά η προτίμησή μου δεν ήταν άλλη από τις σοκολατένιες καριόκες και τα αφράτα παστάκια που έλιωναν στο στόμα.
Συστατικά
- 100 γρ. καρύδια
- 220 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 10 γρ. κονιάκ
- 15 γρ. κακάο
- 350 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. κοφτό κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Στο μούλτι βάζουμε τα μπισκότα, τα καρύδια και τα χτυπάμε. Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη αλλά να μείνουν κάποια κομμάτια.
Αδειάζουμε το μείγμα του μούλτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ζαχαρούχο, την κανέλα, το κακάο, το κονιάκ, τη βανίλια και το μέλι.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
Πιέζουμε το μείγμα με τα χέρια ώστε να σφίξει και το τοποθετούμε σε μία διάφανη μεμβράνη.
Με τα χέρια μας το απλώνουμε ώστε να πάρει σχήμα σαν σαλάμι και το τυλίγουμε στη μεμβράνη.
Ανοίγουμε δύο μεμβράνες παράλληλα, να ακουμπάνε μεταξύ τους και τοποθετούμε το σαλάμι.
Τυλίγουμε πολύ σφιχτά στις μεμβράνες.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε φέτες 1 εκ.
Παίρνουμε κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι ή μία τσιμπίδα και βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα. Αφαιρούμε και βάζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα.
Από τη στιγμή που το σαλάμι μας είναι παγωμένο θα κρυώσει και θα σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα. Εναλλακτικά μπορούμε να τις βάλουμε στο ψυγείο.
Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
