Κεφτεδάκια γαλοπούλας με γιαούρτι

    0
    183

     Κεφτεδάκια γαλοπούλας μαγειρεμένα με το γιαούρτι. Μια συνταγή για ένα υγιεινό πεντανόστιμο φαγητό για ένα υπέροχο γεύμα για όλη την οικογένεια που θα αγαπηθεί από τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους.

    Συστατικά

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    • 500 γραμμ. κιμά γαλοπούλας
    • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
    • 2 φέτες ψωμί του τοστ
    • 1 κουτ. του γλυκού κύμινο
    • ½ ματσάκι μαϊντανό
    • 4 αυγά
    • 500 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι
    • ½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
    • 2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
    • ½ φλιτζάνι αλεύρι
    • Ελαιόλαδο
    • Γλυκιά πάπρικα
    • Αλάτι
    • Πιπέρι

     

    Εκτέλεση

    1. Τρίβετε το ψωμί στο χέρι ή στο μπλέντερ και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό.
    2. Ζυμώνετε τον κιμά με το ψωμί, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το κύμινο και 2 από τα αυγά και πλάθετε τα κεφτεδάκια.
    3. Τα αλευρώνετε και τα βάζετε σε ένα ταψί ή τα μοιράζετε σε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη. Ανακατεύετε το γιαούρτι με τα 2 αυγά, το δυόσμο, την πάπρικα και τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε με το μείγμα αυτό το κεφτεδάκια.
    4. Ψήνετε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να αποκτήσει το γιαούρτι χρυσόξανθη κρούστα και σερβίρετε. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα ή με βραστά λαχανικά.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Πηγή:http://www.lifestylecy.com/

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !