Πανεύκολο γλυκάκι ψυγείου με κρέμα καραμέλας και γλάσο σοκολάτας. Ένα πανεύκολο και γρήγορο γλυκάκι ψυγείου με κρέμα καραμέλας και γλάσο σοκολάτας, που λατρεύουν τα παιδιά και … όλοι όσοι αισθάνονται παιδιά…
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
- 1 κουτί μπισκότα digestive
- 1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
- 4 κουταλιές βούτυρο
- 1/3 φλ. καστανή ζάχαρη
- 1 3/4 ζαχαρούχο γάλα
- 180 γρ. κουβερτούρα [κομμένη σε μικρά κομματάκια]
- 1 κ.γ. μαργαρίνη
Εκτέλεση
- Για τη βάση: Αλέθουμε σε σκόνη τα μπισκότα στο multi. Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το θρυμματισμένο μπισκότο και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τοποθετούμε το μείγμα σε τσέρκι ή ταψάκι 22 χ 24 εκ. περίπου και πιέζουμε στη βάση του σκεύους ώστε να απλωθεί ισομερώς. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
- Για την καραμέλα γάλακτος, βάζουμε μικρή κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο γάλα. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε έως ότου πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση, βράζουμε για 4΄-5΄, μέχρι η καραμέλα γάλακτος να πυκνώσει και να ξεκολλάει σαν κρέμα από την κατσαρόλα.
- Περιχύνουμε το κρύο μπισκότο με την καραμέλα. Όταν η καραμέλα παγώσει και σταθεροποιηθεί λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και περιχύνουμε το ταψί. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε το γλυκό μας σε μικρά μακρόστενα ή τετράγωνα κομμάτια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
* Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
Ρολόι τσέπης Χρώμιο διακοσμημένο με άγκυρα σε χρυσό χρώμα.
Δείτε το με κλικ ΕΔΩHOT Προσφορά My Vendora .