Κέικ με μήλα και κανέλα. Μήλο και κανέλα! Ο απόλυτος φθινοπωρινός συνδυασμός!
Εδώ χρησιμοποιούνται για να φτιάξουν ένα υπέροχο, αφράτο κέικ που θα σου θυμίσει κάπως τη λογική της ανάποδης μηλόπιτας. Μόνο που εδώ δεν θα χρειαστεί να αναποδογυρίσεις κάτι.
Ένα φθινοπωρινό (και όχι μόνο ) κέικ με μαύρη ζάχαρη που μετατρέπεται εύκολα και σε ένα dairy free (δίχως γαλακτοκομικά) κέικ, αν αντικαταστήσεις το βούτυρο με μαργαρίνη.
Η επάλειψη του με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο θα του προσθέσει ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά.
Συστατικά
2 κουταλιές βούτυρο
3 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Για το κέικ:
3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
3 αβγά
3 κουταλιές ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
½ φλ. γάλα
1 φλ. αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κομμένα μήλα.
Πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Τα αφήνουμε μέχρι να καραμε-λώσουν.
Απλώνουμε τα μήλα σε ένα ταψί με διάμετρο 25εκ.
Αναμιγνύουμε καλά όλα τα υλικά για το κέικ.
Περιλούζουμε τα μήλα με το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20΄-25΄.
Αναποδογυρίζουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Δες εδώ όλες τις συνταγές για κέικ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
