Κέικ μους με φιστίκια σοκολάτας. Αν αγαπάτε τη σοκολάτα και τα φιστίκια, η τούρτα μους με φιστίκια σοκολάτας μπορεί να είναι το νέο σας αγαπημένο γλυκό!!
Συστατικά
Για τη στρώση σοκολάτας
(200 g) ημίγλυκη σοκολάτα
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
- 2/3 φλιτζανιού (150 γρ.) ανάλατο βούτυρο
- 4 αυγά
- 2/3 φλιτζανιού (135 γρ.) ζάχαρη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού (1g) αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού (5 g) εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλιτζάνι (60 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Στρώση κρέμας φιστικιού
- 1/4 φλιτζάνι (60 γρ.) κρέμα φιστικιού
- 1/3 φλιτζάνι (35 g) φιστίκια Αιγίνης , φρυγανισμένα και ψιλοκομμένα
Μους τυρί κρέμα φιστίκι
- 1/2 κουταλιά της σούπας (5 g) ζελατίνη σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας (30 ml) νερό
- (250 g) τυρί κρέμα
- 1/4 φλιτζάνι (30 γρ.) ζάχαρη άχνη
- 1 φλιτζάνι (240 ml) σαντιγί
- 1/2 φλιτζάνι (120 γρ.) κρέμα φιστικιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη matcha , προαιρετικά, για ενίσχυση του χρώματος
Για Διακόσμηση
- φιστίκια Αιγίνης , φρυγανισμένα και ψιλοκομμένα
- νιφάδες σοκολάτας
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 F (180 C). Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί 8 ή 9 ιντσών (20-22 εκ.) και στρώνουμε με λαδόκολλα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Εν τω μεταξύ, προσθέστε τα αυγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μεγάλο μπολ Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει παχύρρευστο και ανοιχτό κίτρινο.
Προσθέτουμε λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Με μια σπάτουλα διπλώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι.
Ρίξτε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και απλώστε το ομοιόμορφα
Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να δέσει.
Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Αφήστε να κρυώσει εντελώς.
Ψιλοκόψτε τα φιστίκια Αιγίνης για την τραγανή στρώση.
Απλώστε ¼ φλιτζάνι κρέμα φιστικιού πάνω από το κέικ.
Πάνω από την κρέμα πασπαλίζουμε ψιλοκομμένα φιστίκια και τα πιέζουμε απαλά να κολλήσουν.
Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη μους φιστίκι με τυρί κρέμα.
Διαλύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 5 με 10 λεπτά.
Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη. Προσθέστε κρέμα φιστικιού και σκόνη matcha αν χρησιμοποιηθεί.
Διαλύουμε τη ζελατίνη σε χαμηλή φωτιά και περιχύνουμε με το μείγμα των φιστικιών και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Προσθέστε την κρέμα και αρχίστε να ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό χαρτί στα τοιχώματα του σκεύους.
Περιχύνουμε το κέικ με τη μους φιστίκι και λειάνουμε την κορυφή.
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-6 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Διακοσμήστε το κέικ με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και νιφάδες σοκολάτας.