Σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι

    0
    137
    Syntages-matinas.gr - Σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι
    Syntages-matinas.gr - Σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι

    Σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι. Υπέροχη πορτοκαλόπιτα που λιώνει στο στόμα σε μια απλή και εύκολη συνταγή!

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Πανεύκολη Συνταγή _ Ραβανί χωρίς αυγά

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Ψωμί στη γάστρα με τραγανή κρούστα (Video)

    Συστατικά

    • Αλεύρι Για Όλες τις Χρήσεις
    • 180 γρ.σιμιγδάλι ψιλό
    • 180 γρ.σιμιγδάλι χοντρό
    • 20 γρ.baking powder
    • 1 βανιλίνη
    • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
    • 2 αυγά
    • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 300 γρ. γιαούρτι
    • 125 ml αραβοσιτέλαιο
    • 125 ml χυμός πορτοκάλι

    Για το σιρόπι

    • 500 ml χυμός πορτοκάλι
    • 325 ml νερό
    • 500 γρ. ζάχαρη
    • 1 ξυλάκι κανέλας

    Εκτέλεση

    1. Βράζουμε για 8 λεπτά όλα τα υλικά για το σιρόπι μέσα σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
    2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τα δύο σιμιγδάλια, το baking powder, τη βανίλια και το ξύσμα των πορτοκαλιών.
    3. Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το λάδι και το χυμό του πορτοκαλιού.
    4. Προσθέτουμε το μείγμα με τα σιμιγδάλια και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν ένας πηχτός χυλός.
    5. Σε λαδωμένο ταψί αδειάζουμε μέσα το μείγμα της ζύμης. Ψήνουμε στον αέρα για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
    6. Την ξεφουρνίζουμε και μετά από 5 λεπτά τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το μισό σιρόπι, ρίχνοντάς το λίγο λίγο με κουτάλα. Αφού το απορροφήσει, συνεχίζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.

     

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Syntages-matinas.gr - Σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι
    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !