Σουτζουκάκια σε σάλτσα ντομάτας

    0
    247
    Syntages-matinas.gr -Σουτζουκάκια σε σάλτσα ντομάτας
    Syntages-matinas.gr -Σουτζουκάκια σε σάλτσα ντομάτας

    Σουτζουκάκια σε σάλτσα ντομάτας.

     Μαγειρεμένα σε μια πλούσια σάλτσα με βάση την ντομάτα, αυτά τα γευστικά κεφτεδάκια είναι ιδανικά για οικογενειακά δείπνα και είναι βέβαιο ότι θα γίνουν βασικό στοιχείο στη συλλογή συνταγών σας.

    Συστατικά

    • Για τα Σουτζουκάκια
    • 800 γραμμάρια κιμάς / μοσχαρίσιος κιμάς
    • 3 σκελίδες σκόρδο
    • 1 1⁄4 φλιτζάνι φρέσκια ή ξερή τριμμένη φρυγανιά (125 g) (Σημείωση 1)
    • 75 χιλιοστόλιτρα νερό (2,54 fl oz)
    • 1 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
    • 1 αυγό
    • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (60 ml)
    • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 1⁄4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
    • 1⁄3 φλιτζάνι αλεύρι σκέτο, για το ξεσκόνισμα των κεφτέδων
    • 1⁄4 φλιτζάνι ελαιόλαδο, για ρηχό τηγάνισμα (62,5 ml)
    • Για τη σάλτσα ντομάτας
    • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (40 ml)
    • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας (40 ml)
    • 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
    • 1 3⁄4 φλιτζάνι νερό (438 ml)
    • 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
    • αλάτι και πιπέρι (προσαρμόζεται στη γεύση)

    Εκτέλεση

    • Για τα Σουτζουκάκια
    • 800 γραμμάρια κιμάς / μοσχαρίσιος κιμάς
    • 3 σκελίδες σκόρδο
    • 1 1⁄4 φλιτζάνι φρέσκια ή ξερή τριμμένη φρυγανιά (125 g) (Σημείωση 1)
    • 75 χιλιοστόλιτρα νερό (2,54 fl oz)
    • 1 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
    • 1 αυγό
    • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (60 ml)
    • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 1⁄4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
    • 1⁄3 φλιτζάνι αλεύρι σκέτο, για το ξεσκόνισμα των κεφτέδων
    • 1⁄4 φλιτζάνι ελαιόλαδο, για ρηχό τηγάνισμα (62,5 ml)
    • Για τη σάλτσα ντομάτας
    • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (40 ml)
    • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας (40 ml)
    • 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
    • 1 3⁄4 φλιτζάνι νερό (438 ml)
    • 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
    • αλάτι και πιπέρι (προσαρμόζεται στη γεύση)
    • Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια
    • Σε ένα μεγάλο μπολ,ανακατέψτε τον κιμά / μοσχαρίσιο κιμά, τον κιμά του σκόρδου, την τριμμένη φρυγανιά, το νερό, το αλεσμένο κύμινο, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι (προσθέστε λίγο επιπλέον νερό στο μείγμα αν χρησιμοποιείτε ξηρή τριμμένη φρυγανιά).
    • Ανακατεύουμε με τα χέρια μαςτα υλικά μέχρι να ενωθούν. Μην ανακατεύετε υπερβολικά. (Σημείωση 2)
    • Πλάθετε το μείγμα σε κεφτεδάκια σε σχήμα οβάλ,βάρους περίπου 40 γραμμαρίων το καθένα. Μπορείτε να τα κάνετε λίγο μεγαλύτερα ή μικρότερα αν θέλετε. Βουτήξτε τα χέρια σας σε νερό για να μην κολλήσει το μείγμα στα χέρια σας ενώ πλάθετε τα κεφτεδάκια. (Σημείωση 3)
    • Τυλίξτεκάθε κεφτεδάκι σε αλεύρι για να καλυφθεί ελαφρά.
    • Ζεσταίνουμε¼ φλιτζάνι (60 ml) ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
    • Τινάζετε το περιττό αλεύρικαι τηγανίζετε ρηχά τα κεφτεδάκια σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη. (Σημείωση 4)
    • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας
    • Σε μια κατσαρόλαή τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
    • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάταςκαι την κανέλα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μυρίσουν.
    • Προσθέτουμε το νερόκαι τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε να ενωθούν. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
    • Προσθέτουμε τα κεφτεδάκιακαι περιχύνουμε με τη σάλτσα.
    • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα.Βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά για να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Μην ανησυχείτε αν η σάλτσα εξακολουθεί να φαίνεται λίγο ρευστή, θα συνεχίσει να πήζει καθώς κρυώνει.
    • Αποσύρουμε από τη φωτιάκαι αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά για να πήξει περισσότερο η σάλτσα.
    • Τα σουτζουκάκιαμπορούν να σερβιριστούν με πουρέ και με αρακά σε σάλτσα ντομάτας  . Αυτό το πιάτο συνδυάζεται επίσης πολύ καλά με πατάτες ελαιόλαδου  , μια φρέσκια ελληνική σαλάτα ή ελληνική μαρουλοσαλάτα ή λίγο ψωμί με κρούστα.

    Σημειώσεις

    • Σημείωση:1 κουταλιά της σούπας = 20 ml 1 φλιτζάνι = 250 ml
    • Μου αρέσει να χρησιμοποιώ φρέσκια τριμμένη φρυγανιάπου έχω φτιάξει τοποθετώντας λίγο μπαγιάτικο ψωμί στον επεξεργαστή τροφίμων. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ξηρή τριμμένη φρυγανιά, αλλά ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο περισσότερο νερό στο μείγμα.
    • Αποφύγετε την υπερβολική ανάμειξητου μείγματος του κεφτέ για να διατηρήσετε τα κεφτεδάκια τρυφερά.
    • Βρέξτε τα χέρια σας με νερόπριν πλάσετε τα κεφτεδάκια. Αυτό εμποδίζει το μείγμα να κολλήσει στα χέρια σας και διευκολύνει το ρολό τους σε λείους κεφτέδες σε σχήμα οβάλ.
    • Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν.θα τελειώσουν το μαγείρεμα στη σάλτσα.
    • Αποθηκεύστε τα υπολείμματασε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και τρεις ημέρες ή στην κατάψυξη για έως και τρεις μήνες.
    • Ζεσταίνουμε ξανά τα κεφτεδάκιακαι τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθούν. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό εάν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα ξαναζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να ζεσταθούν. Εάν είναι παγωμένο, ξεπαγώστε στο ψυγείο για μια νύχτα πριν το ξαναζεστάνετε.

     🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Αυθεντική Ιταλική πίτσα Ναπολιτάνα

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Syntages-matinas.gr -Σουτζουκάκια σε σάλτσα ντομάτας
    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
    Προηγούμενο άρθροΚουλούρι Θεσσαλονίκης
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!