Το τέλειο κοντοσούβλι, στο φούρνο. Ο πιο αγαπημένος και νόστιμος μεζές. Συνταγές για το κοντοσούβλι υπάρχουν πολλές.
Σε αυτή την εύκολη συνταγή σας δίνουμε μια εκδοχή για το καλύτερο, κοντοσούβλι που φάγατε ποτέ, στη γάστρα με ζουμερό μαριναρισμένο χοιρινό κρέας και με μελωμένες πατατούλες. Απλά δοκιμάστε το!
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. ξηρή ρίγανη
½ πράσινη πιπεριά
½ κρεμμύδι ξερό
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. νερό
1 κ.γ. πάπρικα
λίγο αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το κοντοσούβλι:
800 γρ. χοιρινό (ώμος), κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες/κύβους
1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες/ κύβους
1 – 1½ κιλά πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τη μαρινάδα:
Τοποθετείτε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας (δηλ.: 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κ.γ. ξηρή ρίγανη, ½ πράσινη πιπεριά, ½ κρεμμύδι, 1 κ.σ. μουστάρδα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. νερό, 1 κ.γ. πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ) και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Για το κοντοσούβλι:
Κόβετε το κρέας σε μέτρια προς μεγάλα κομμάτια, τα τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ, τα αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε με 1 πρέζα ρίγανη. Τα ανακατεύετε προσθέτετε και το μείγμα μαρινάδας και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να καλυφθούν καλά με τη μαρινάδα απ” όλες τις πλευρές. Σκεπάζετε το μπολ με αλουμινόχαρτο και βάζετε το μπολ στο ψυγείο για 3 ώρες να μαριναριστεί το κρέας.
Παίρνετε 4 μέτρια ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια (τα οποία έχετε μουλιάσει σε νερό για να μη καούν) ή αντίστοιχα μεταλλικά και περνάτε τα κομμάτια του χοιρινού, προσθέτοντας ανάμεσα στα κομμάτια κρέατος φέτες κρεμμυδιού, πιπεριάς και ντομάτας.
Τοποθετείτε το/τα κοντοσούβλια σε γάστρα (ή ταψί που θα σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο για το ψήσιμο). Προσθέτετε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνετε, τις περιχύνετε με 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο και 3/4 ποτήρι νερό και τις πασπαλίζετε με 1-2 καλές πρέζες ρίγανη.
Καλύπτετε τη γάστρα με το καπάκι της ή το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 1:30 λ. Αφαιρείτε το καπάκι της γάστρας (ή το αλουμινόχαρτο από το ταψί) και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10-15 λ περίπου επιπλέον, μέχρι να πάρει χρώμα και γίνει τραγανό το κοντοσούβλι και οι πατάτες, γυρίζοντάς τα και από την άλλη πλευρά στο μισά του χρόνου.
Σημείωση: Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, μπορείτε να αλείψετε το κρέας 2-3 φορές με λίγο ελαιόλαδο.
ΑΠΟ: sintayes.gr
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από :