Πίτσα με φέτα, ελιές, βασιλικό και φρέσκια ντομάτα.

    0
    762

    Πίτσα με φέτα, ελιές, βασιλικό και φρέσκια ντομάτα. Μια πίτσα με αρώματα ελληνικά και αφράτη ζύμη. Ποιος μπορεί να της αντισταθεί;

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Κεκάκια ατομικά πορτοκαλιού

     

    Συστατικά

    • * Για τη ζύμη
    • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά (16 γρ.)
    • 400ml νερό ελαφρώς χλιαρό, προσοχή όχι πολύ ζεστό
    • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά)
    • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
    • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • * Για τη σάλτσα
    • 3 ντομάτες ώριμες, τριμμένες και στραγγισμένες
    • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
    • 250γρ. φέτα
    • 10 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
    • 10 φύλλα βασιλικού, φρέσκα
    • ελαιόλαδο
    • ρίγανη

     

    Εκτέλεση

    Προσθέτετε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και τα ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε όλο το νερό και με ένα πιρούνι ανακατεύετε το μίγμα μέχρι να γίνει σχετικά ομοιόμορφο.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Μόλις το μίγμα σταθεροποιηθεί, πασπαλίζετε με αλεύρι και ανακατεύετε εκ νέου μέχρι να μπορείτε να πιάσετε το μίγμα χωρίς να κολλάει στα χέρια σας. Προσοχή, δεν βάζετε πολύ αλεύρι γιατί θα σφίξει και δεν το θέλουμε αυτό, βάζετε όσο χρειάζεται ίσα για να μην κολλάει.

    Αλευρώνετε μια επιφάνεια και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να γίνει λείο. Αν αρχίσει να κολλάει του ρίχνετε λίγο αλεύρι. Του δίνετε σχήμα μπάλας, του ρίχνετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το ζυμώνετε για λίγο ακόμα και το σκεπάζετε με μια πετσέτα για 1 ώρα. Όσο πιο ζεστός είναι ο χώρος τόσο το καλύτερα θα φουσκώσει.

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200º C και τοποθετείτε τη σχάρα μια θέση χαμηλότερα από τη μέση.

    Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση και την ανοίγετε σε αλευρωμένο πάγκο σε λεπτό στρογγυλό φύλλο. Αν δεν θέλετε να φτιάξετε την υπόλοιπη ζύμη αμέσως, τη φυλάτε στο ψυγείο.

    Λαδώνετε πολύ ελαφρά ένα ταψί και βάζετε μέσα τη ζύμη. Απλώνετε πρώτα στο κέντρο ομοιόμορφα τη φρέσκια ντομάτα, μετά τις ελιές και τα ντοματίνια και τέλος σκορπίζετε τη φέτα και τα φύλλα βασιλικού.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Κουλουράκι σπιράλ σοκολάτας και βανίλιας

    Τέλος, πασπαλίζετε με ρίγανη και ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Ψήνετε για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο σας, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

     

     

    Δημοσίευση από @matinas_recipes
    Προβολή στο Threads

     

     

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

     

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !