Κοτόπουλο Escalope

    0
    296

    Κοτόπουλο Escalope. Τι είναι το Chicken Escalope; Το Escalope είναι ένας γαλλικός γαστρονομικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το κρέας που έχει αραιωθεί, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο όπως το σφυρί. 

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι

    Διασπά τις ίνες στο κρέας που το κάνει πιο τρυφερό. Στη συνέχεια μαγειρεύεται πιο γρήγορα, ενώ χάνει λιγότερη υγρασία. Μοιάζουν πολύ με τις ιταλικές κοτολέτες κοτόπουλου.

    Για να φτιάξετε Chicken Escalope, θα χρησιμοποιήσετε στήθος κοτόπουλου. Το στήθος κοτόπουλου που χρησιμοποίησα ήταν περίπου 7-8 oz το καθένα. Έτσι, τα έκοψα στη μέση, ωστόσο, αν χρησιμοποιείτε στήθος κοτόπουλου που είναι αρκετά μεγαλύτερο, θέλετε να κόψετε κάθε στήθος σε 3 φέτες.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Συστατικά

    • 1½ κιλό στήθος κοτόπουλου
    • ½ φλιτζάνι αλεύρι
    • αυγό
    • ¼ φλιτζάνι γάλα
    • ¾ φλιτζανιού ψίχα ψωμιού
    • 1½ κουτ. άλας
    • ½ κουτ. μαύρο πιπέρι
    • κουτ. σκόνη σκόρδου
    • κουτ. πάπρικα
    • ¾ φλιτζάνι λάδι αβοκάντο ή οποιοδήποτε ουδέτερο λάδι (για τηγάνισμα)

     

    Εκτέλεση

    Για να φτιάξετε Chicken Escalope, θέλετε να χρησιμοποιήσετε στήθος κοτόπουλου. Το στήθος κοτόπουλου που χρησιμοποίησα ήταν περίπου 7-8 oz το καθένα. Έτσι, τα έκοψα στη μέση, ωστόσο, αν χρησιμοποιείτε στήθος κοτόπουλου που είναι αρκετά μεγαλύτερο, θέλετε να κόψετε κάθε στήθος σε 3 φέτες.

    Κοτόπουλο Escalope

    Μόλις κόψετε σε φέτες το κοτόπουλο, καλύψτε με λαδόκολλα ή πλαστική μεμβράνη και χτυπήστε το κοτόπουλο με σφυρί ή οτιδήποτε βαρύ. Χτυπάμε ελαφρά το κοτόπουλο μέχρι να αραιώσει σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μου αρέσει να το κρατάω λίγο πιο πηχτό, αλλά μη διστάσετε να το κάνετε όσο λεπτότερο θέλετε. Από εδώ, θέλετε να στήσετε το σταθμό σας για την επικάλυψη του κοτόπουλου. Θέλετε πρώτα αλεύρι, μετά ένα μείγμα αβγών και γάλακτος και μετά το μείγμα της τριμμένης φρυγανιάς σας.

    Αλατοπιπερώνω το κοτόπουλο πριν το αλείψω. Μου αρέσει να καρυκεύω το αλεύρι με σκόνη σκόρδου και πάπρικα. Μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας καρυκεύματα.

    Πώς να μαγειρέψετε κοτόπουλο Escalope

    Μπορείτε να ψήσετε, να τηγανίσετε ή να τηγανίσετε στον αέρα εσκάλοπ κοτόπουλου. Για να τηγανίσετε, που είναι ο παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος, θέλετε να προσθέσετε περίπου ½-3/4 φλιτζάνι οποιοδήποτε ουδέτερο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για περίπου 4-5 λεπτά ανά πλευρά. Μαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 165 F.

    Για το ψήσιμο και το τηγάνισμα στον αέρα, που είναι ο αγαπημένος μου τρόπος να μαγειρέψω αυτό το κοτόπουλο, θέλετε να ψεκάσετε και τις δύο πλευρές του επικαλυμμένου κοτόπουλου με ένα αντικολλητικό σπρέι Ή να περιχύσετε με λάδι και από τις δύο πλευρές. Μαγειρέψτε στη φριτέζα στους 390 F για περίπου 15-18 λεπτά ανάλογα με το πάχος του κοτόπουλου σας. Για να ψήσετε, μαγειρέψτε στους 400 για 15-20 λεπτά μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 165 F.

    ΒΗΜΑ 1

    Παίρνετε το στήθος κοτόπουλου και το κόβετε στη μέση κατά μήκος ή στα τρίτα αν χρειάζεται.

    ΒΗΜΑ 2

    Αλατοπιπερώνετε κάθε κομμάτι κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές.

    Κοτόπουλο Escalope

    ΒΗΜΑ 3

    Ετοιμάστε ένα μπολ για το  πανάρισμα

    …με αλεύρι στο πρώτο ρηχό μπολ. Καρυκεύουμε με σκόνη σκόρδου και πάπρικα και ανακατεύουμε να ενωθούν.

    Για το δεύτερο μπολ, συνδυάστε ένα αυγό και ¼ γάλα.

    Για το τελευταίο μπολ, προσθέστε τα ¾ τριμμένη φρυγανιά.

    ΒΗΜΑ 4

    Παίρνουμε ένα κομμάτι κοτόπουλο και το βουτάμε στο αλεύρι, καλύπτοντας και τις δύο πλευρές.
    Κοτόπουλο Escalope

    ΒΗΜΑ 5

    Στη συνέχεια, το βυθίζουμε στο μείγμα των αυγών και στη συνέχεια το τρίμμα ψωμιού. Φροντίστε να πιέσετε το κοτόπουλο προς τα κάτω για να καλύψει κάθε πλευρά.

    Αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο κοτόπουλο.

    Κοτόπουλο Escalope

    ΒΗΜΑ 6

    Τσιγάρισμα

    Ζεσταίνουμε περίπου τα ¾ του λαδιού σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε όσα Chicken Escalope χωράνε κάθε φορά. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά ανά πλευρά. Αφήνουμε στην άκρη σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας να στραγγίξει.

    Κοτόπουλο Escalope
    Κοτόπουλο Escalope

    Air-Fry

    Ψεκάστε το κοτόπουλο με αντικολλητικό σπρέι και τοποθετήστε το στη φριτέζα. Ψήνουμε στους 390 για περίπου 15 λεπτά. Γυρίστε στο σημείο των 7 λεπτών.

    Σερβίρετε ζεστό!

    Κοτόπουλο Escalope

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από : https://www.simplyleb.com/

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Συνταγή για Χαλβά Φαρσάλων.

     

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
    Προηγούμενο άρθροΤαλιατέλες με γαρίδες
    Επόμενο άρθροΣπιτικό Cheesecake απλά υπέροχο!!
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!