Κοτόπουλο Escalope. Τι είναι το Chicken Escalope; Το Escalope είναι ένας γαλλικός γαστρονομικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το κρέας που έχει αραιωθεί, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο όπως το σφυρί.
Διασπά τις ίνες στο κρέας που το κάνει πιο τρυφερό. Στη συνέχεια μαγειρεύεται πιο γρήγορα, ενώ χάνει λιγότερη υγρασία. Μοιάζουν πολύ με τις ιταλικές κοτολέτες κοτόπουλου.
Για να φτιάξετε Chicken Escalope, θα χρησιμοποιήσετε στήθος κοτόπουλου. Το στήθος κοτόπουλου που χρησιμοποίησα ήταν περίπου 7-8 oz το καθένα. Έτσι, τα έκοψα στη μέση, ωστόσο, αν χρησιμοποιείτε στήθος κοτόπουλου που είναι αρκετά μεγαλύτερο, θέλετε να κόψετε κάθε στήθος σε 3 φέτες.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
- 1½ κιλό στήθος κοτόπουλου
- ½ φλιτζάνι αλεύρι
- 1 αυγό
- ¼ φλιτζάνι γάλα
- ¾ φλιτζανιού ψίχα ψωμιού
- 1½ κουτ. άλας
- ½ κουτ. μαύρο πιπέρι
- 1 κουτ. σκόνη σκόρδου
- 1 κουτ. πάπρικα
- ¾ φλιτζάνι λάδι αβοκάντο ή οποιοδήποτε ουδέτερο λάδι (για τηγάνισμα)
Εκτέλεση
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από : https://www.simplyleb.com/