Κοτόπουλο με παρμεζάνα και πελτέ ντομάτας. Δεν είναι απλώς ένα κοτόπουλο, αλλά ένα πλήρες μεσημεριανό γεύμα : κοτόπουλο ψημένο με τυρί, σάλτσα ντομάτας, μακαρόνια – χορταστικό, ορεκτικό και πολύ νόστιμο!
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
– Βασιλικός ξερός 1/2 κουτ
– Στήθος κοτόπουλου 6 τεμ.
– Βούτυρο 2 κ.σ. μεγάλο.
– Ελαιόλαδο 1/4 φλιτζάνι
– Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
– Μακαρόνια 200 γρ
. – Τυρί μοτσαρέλα 6 τεμάχια
– Τυρί παρμεζάνα 50 γρ. –
Πάστα ντομάτας 500 – 600 γρ
. – Κράκερ ολικής αλέσεως (μπορεί να αντικατασταθεί με τριμμένη φρυγανιά) 1 φλιτζάνι
– Σκόρδο 2 σκελίδες
– Αυγό κοτόπουλου 2 τεμ.
Εκτέλεση
1. Δεν πρόκειται απλώς για ένα κοτόπουλο, αλλά για ένα ολόκληρο δείπνο: κοτόπουλο ψημένο με τυρί, σάλτσα ντομάτας, μακαρόνια – χορταστικό, ορεκτικό και πολύ νόστιμο!
Προθερμαίνουμε λοιπόν τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλέστε κράκερ ολικής αλέσεως σε πλαστική σακούλα. Προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατέψτε.
2. Σε ένα μεγάλο ρηχό μπολ χτυπάμε τα αυγά με το μαύρο πιπέρι.
3. Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου στη μέση και βουτάμε κάθε μισό στα χτυπημένα αυγά.
4. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα στήθη στο σακουλάκι με τα θρυμματισμένα κράκερ και ανακατέψτε καλά ώστε τα ψίχουλα να καλύψουν καλά το κρέας.
5. Βάλτε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα πιάτο.
6. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο , 3 με 4 λεπτά ανά πλευρά.
7. Όταν το πανάρισμα πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα, αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και το μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσει το περιττό λίπος.
8. Στη συνέχεια, βάλτε τα στήθη σε ένα βαθύ ταψί.
9. Τώρα ζεσταίνουμε περισσότερο ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέσα το λιωμένο σκόρδο, 1-2 λεπτά.
10. Στη συνέχεια, προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και τον ξερό βασιλικό και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, σε χαμηλή φωτιά για 8 λεπτά.
11. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
12. Περιχύνετε τα στήθη κοτόπουλου με το ένα τρίτο της σάλτσας ντομάτας, πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα και σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και βάζετε στο φούρνο για 30 λεπτά.
13. Όσο ψήνονται τα στήθη, βράζουμε τα μακαρόνια.
14. Στραγγίζουμε το νερό και βάζουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι με τη σάλτσα ντομάτας
15. Ανακατεύουμε και διατηρούμε στη χαμηλότερη φωτιά, μόνο για να διατηρηθούν ζεστά τα μακαρόνια. Μετά από 30 λεπτά βγάζουμε το ταψί με το κοτόπουλο από το φούρνο και τοποθετούμε τα κομμάτια της μοτσαρέλας πάνω από το κρέας.
16. Ξαναβάλτε στο φούρνο για άλλα 10-15 λεπτά.
Σερβίρισμα: μακαρόνια σε σάλτσα ντομάτας + κοτόπουλο με τυρί + λίγο φρέσκο μαϊντανό για ομορφιά.
Κοτόπουλο με παρμεζάνα και πελτέ ντομάτας
Δες τη συνταγή 🥮 ΕΔΩ: 👉 https://t.co/8Cj0r8in0N
Ακολούθησε με στο : @SyntagesMatinas 💋💋
💦💦💦 RT ?🔥
#συνταγή #RECIPE #recipe #food
#cooking #gastronomy #greekfood #delicious #foodporn#chef #cheflife #Foodie #ελληνικεςσυνταγες pic.twitter.com/ciY135E7jl— Matoula P ♨️ Matina’s recipes ♨️ (@SyntagesMatinas) March 27, 2023
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Προσαρμογή από συνταγή: https://coocook.me/