Κουραμπιέδες Αμυγδάλου. Κουραμπιέδες βουτύρου παραδοσιακοί από την Ματίνα | Η κλασική συνταγή και όλα τα μυστικά για να σας βγουν αφράτοι και πεντανόστιμοι!
Συστατικά
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
- 250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και το κόβουμε σε κυβάκια.
- 100 γραμμάρια αμύγδαλα αναποφλοίωτα.
- Μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
- 2 κάψουλες βανίλια σε σκόνη ή άρωμα βανίλιας.
- Μισή κούπα άχνη ζάχαρη & επιπλέον για το πασπάλισμα.
- 250-300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Εκτέλεση
Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 160°C (σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις) για 8 λεπτά, ώστε να καβουρδιστούν. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα κοπανίζουμε στο γουδί σε χοντρά κομμάτια ή τα σπάμε πιέζοντάς τα με τον πλάστη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 15 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάμε, τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη. Αυτό είναι το μυστικό στους κουραμπιέδες.)
Έπειτα ρίχνουμε και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα σε πιο χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε στο μπόλ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Πλάθουμε στρογγυλούς κουραμπιέδες σε διάμετρο 3 εκ. και τους πιέζουμε με το δάχτυλό μας ελαφρώς στην κορυφή. Τους βάζουμε σε μια λαμαρίνα, πάνω σε λαδόκολλα, και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-30 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος που τους πλάσαμε.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους. μεταφέρουμε σε μία πιατέλα, όπου τους αχνίζουμε σε στρώσεις με τη άχνη, σερβίρουμε σε πυραμίδα, πασπαλίζοντας κάθε σειρά που βάζουμε με άχνη.
• TIPS . • • Όσο πιο αφράτο γίνεται το μείγμα του βουτύρου, τόσο πιο αφράτος θα γίνει ο κουραμπιές. • O κουραμπιές πρέπει να ψήνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες και όχι πάρα πολύ ώστε να μην αποκτά τραχιά και σκληρή υφή και να βγαίνει λευκός. • Απαραίτητο είναι να ζαχαρωθεί όταν είναι κρύος. Γιατί όταν είναι ζεστός η πρώτη στρώση ζάχαρης δημιουργεί ένα χονδρό, μαλακό και πανιασμένο στρώμα που δεν είναι ευχάριστο στο στόμα. • Πάντα πρέπει να σκεπάζουμε τους κουραμπιέδες καλά γιατί απορροφούν πολύ εύκολα υγρασία και νοτίζουν. .• Διατηρούνται για αρκετό διάστημα όταν είναι ερμητικά κλεισμένοι. • Μπορούμε να μη βάλουμε αμύγδαλα και να ανοίξουμε τη ζύμη σε φύλλο ώστε να κόψουμε σε διάφορα σχήματα π.χ. αστέρια, καρδιές, κτλ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
~ Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί ~
Το βίντεο πιστεύω ότι τα «λέει όλα», αλλά είμαι στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις!
Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Copyright © https://syntages-matinas.gr 2018 – 2024
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
