Κουραμπιέδες Αμυγδάλου (Video)

    0
    Syntages- Matinas- κουραμπιεδες αμυγδάλου
    Syntages- Matinas- κουραμπιεδες αμυγδάλου

    ΠΑΤΗΣΕ ΛΑΙΚ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ 

    Κουραμπιέδες Αμυγδάλου. Κουραμπιέδες βουτύρου παραδοσιακοί από την Ματίνα | Η κλασική συνταγή και όλα τα μυστικά για να σας βγουν αφράτοι και πεντανόστιμοι!

     

    Θα χαρώ να κάνετε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube! 👉 https://rb.gy/lxme6j

    ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ🔔ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΖΩ ΚΑΤΙ ΝΕΟ!

     

    Θα χαρώ να κάνετε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο YouTube! ? https://rb.gy/lxme6j

    ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ 🔔 ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΖΩ ΚΑΤΙ ΝΕΟ!!!!

    Συστατικά

    • 250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και το κόβουμε σε κυβάκια.
    • 100 γραμμάρια αμύγδαλα αναποφλοίωτα.
    • Μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
    • 2 κάψουλες βανίλια σε σκόνη ή άρωμα βανίλιας.
    • Μισή κούπα άχνη ζάχαρη & επιπλέον για το πασπάλισμα.
    • 250-300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

     

    Εκτέλεση

    Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 160°C (σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις) για 8 λεπτά, ώστε να καβουρδιστούν. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα κοπανίζουμε στο γουδί σε χοντρά κομμάτια ή τα σπάμε πιέζοντάς τα με τον πλάστη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.

    Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 15 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάμε, τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη. Αυτό είναι το μυστικό στους κουραμπιέδες.)

    Έπειτα ρίχνουμε και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα σε πιο χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά.

    Ρίχνουμε στο μπόλ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

    Πλάθουμε στρογγυλούς κουραμπιέδες σε διάμετρο 3 εκ. και τους πιέζουμε με το δάχτυλό μας ελαφρώς στην κορυφή. Τους βάζουμε σε μια λαμαρίνα, πάνω σε λαδόκολλα, και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-30 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος που τους πλάσαμε.

    Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους. μεταφέρουμε σε μία πιατέλα, όπου τους αχνίζουμε σε στρώσεις με τη άχνη, σερβίρουμε σε πυραμίδα, πασπαλίζοντας κάθε σειρά που βάζουμε με άχνη.

    • TIPS . • • Όσο πιο αφράτο γίνεται το μείγμα του βουτύρου, τόσο πιο αφράτος θα γίνει ο κουραμπιές. • O κουραμπιές πρέπει να ψήνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες και όχι πάρα πολύ ώστε να μην αποκτά τραχιά και σκληρή υφή και να βγαίνει λευκός. • Απαραίτητο είναι να ζαχαρωθεί όταν είναι κρύος. Γιατί όταν είναι ζεστός η πρώτη στρώση ζάχαρης δημιουργεί ένα χονδρό, μαλακό και πανιασμένο στρώμα που δεν είναι ευχάριστο στο στόμα. • Πάντα πρέπει να σκεπάζουμε τους κουραμπιέδες καλά γιατί απορροφούν πολύ εύκολα υγρασία και νοτίζουν. .• Διατηρούνται για αρκετό διάστημα όταν είναι ερμητικά κλεισμένοι. • Μπορούμε να μη βάλουμε αμύγδαλα και να ανοίξουμε τη ζύμη σε φύλλο ώστε να κόψουμε σε διάφορα σχήματα π.χ. αστέρια, καρδιές, κτλ.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    ~ Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί ~

    Θες να μαθαίνεις πρώτος ό,τι συμβαίνει;

    Stay…tuned… Γράψου στη σελίδα μου  & αν θέλεις 🙂 και στην ομάδα μου  στο Facebook για να ενημερώνεσαι για νέες δημοσιεύσεις γιατί συνεχίζουμε δυναμικά δεν τελειώσαμε εδώ! 

    Θα χαρώ να εγγραφείς στο κανάλι μου στο 👉 : YOU TUBE

    Δες όλες τις συνταγές στο 👉 : PINTEREST

    Ρίξε μια ματιά 🙂 στο προφίλ μου στο: 👉 Facebook

    Ευχαριστώ!!! 

     

     

    Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Copyright © https://syntages-matinas.gr 2018  – 2021

    Θες να μαθαίνεις πρώτος ό,τι συμβαίνει;

    Stay…tuned… Γράψου στη σελίδα μου  & αν θέλεις 🙂 και στην ομάδα μου  στο Facebook για να ενημερώνεσαι για νέες δημοσιεύσεις γιατί συνεχίζουμε δυναμικά δεν τελειώσαμε εδώ! 

    Θα χαρώ να εγγραφείς στο κανάλι μου στο 👉 : YOU TUBE

    Δες όλες τις συνταγές στο 👉 : PINTEREST

    Ρίξε μια ματιά 🙂 στο προφίλ μου στο: 👉 Facebook

    Ευχαριστώ!!! 

     

     

     

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here